Piet Hemminga

Oefenwedstrijd VVSB – Rijnsburgse Boys: 3-2

Rijnsburgse Boys heeft de nodige variatie in haar oefenprogramma:  dinsdag 5 augustus staat er een oefenpartij tegen VVSB op het programma. De Noordwijkerhouters kenden afgelopen seizoen een meer dan uitstekende editie van de topklassecompetitie op zondag. Met vijf punten achterstand op kampioen AFC moest VVSB de tweede plaats delen met UNA/Brinvast. De ploeg van Wilfred van Leeuwen pakte eveneens de 3e periodetitel en speelt zodoende in de 2e ronde van de KNVB beker een thuiswedstrijd tegen Vitesse.
Ook voor VVSB is het de derde oefenwedstrijd op rij. De eerste wedstrijd werd van HHC Hardenberg verloren, Hielke Penterman – wie anders – maakt het doelpunt na een kwartier spelen. Afgelopen zaterdag kwam hoofdklasser Quick Boys op bezoek in Noordwijkerhout. Uit een vrije trap bracht Koen Bosma de thuisclub op voorsprong (1-0). In de tweede helft scoorde Jeroen Ketting een kwartier voor tijd de gelijkmaker (1-1).

IMG_7158

VVSB verjongde de selectie afgelopen zomer en contracteerde o.a. Brandon Zigo Tichem (jong NAC), Thijs Griffioen (jong NEC) en Joey Pouw (jong Almere City). Zij moeten de selectie een kwalitatieve injectie geven met hun ervaringen uit het profvoetbal. Verdere versterking werd gezocht in zowel spelers van amateurclubs uit de regio als ook uit de eigen jeugd.

Drie jaar geleden oefenden beide clubs voor het laatste tegen elkaar. Toen werd de wedstrijd in Rijnsburg gespeeld en stond er na 90 minuten 5-1 op het scorebord.
In de editie van 2014 maakte voormalig RBB-doelman Ronald van der Meer ook al snel met Raily Ignacio kennis: 0-1. Een kwartier later liet Bas Ruigrok de gelijkmaker aantekenen. Op het half uur kwam VVSB op voorsprong. De vrije trap van Peet van der Slot leek een toevalstreffer maar viel mooi binnen (2-1).
Ook in de tweede helft had VVSB het betere van het spel alhoewel beide ploegen nog een keer tot scoren kwamen. Frans van Niel zorgde voor de 3-1 op het scorebord. Raily Ignacio was nogmaals trefzeker en zorgde een kwartier voor tijd voor 3-2.