Piet Hemminga

Oefenwedstrijd Rijnsburgse Boys – Haaglandia

Wat zou de Rijnsburgse feestweek zijn zonder een thuiswedstrijd van RBB 1 op de Middelmors. Ook dit jaar ontbreekt dit evenement niet al moest er te elfder ure een vervangende tegenstander gevonden worden. Haaglandia speelt het komende seizoen in de Hoofdklasse A (zondagamateurs) nadat het via de nacompetitie uit de topklasse gedegradeerd was. Negen seizoen op rij speelde de ploeg uit Rijswijk op het hoogste niveau.
Nadat hij vorig jaar met FC Boshuizen al een oefenwedstrijd tegen de Rijnsburgers speelde betekent de wedstrijd van komende zaterdag voor trainer Mario Koswal een hernieuwde kennismaking met de Middelmors. Haaglandia begon haar oefencampagne overigens vorige week tegen de oude club van Koswal (2-2).haaglandia
Na de degradatie heeft de club het zaterdagteam (eerste klasse) tot paradepaardje gepromoveerd. Het zondag team wordt een opleidingsteam voor Stichting Soccerproof waar jonge spelers een kans krijgen klaargestoomd te worden voor het betaalde voetbal.
Op 30 juli 2011 speelden beide teams voor het laatste tegen elkaar. Ook toen was er sprake van een oefenduel. De eindstand was 3-1 waarbij Martijn Gootjes twee maal doel trof. Damiano Schet tekende voor de 3-1. In het verleden is er één speler geweest die zowel voor Rijnsburgse Boys als voor Haaglandia uitkwam: Remon van Bochoven. Afgelopen seizoen speelde de spits voor Achilles ’29, onlangs liep hij nog stage bij FC Emmen.
Rijnsburgse Boys – Haaglandia
Zaterdag 9 augustus, aanvang 15.30 uur
Sportpark “Middelmors”
Noordwijkerweg 53a
2231 NJ  Rijnsburg