Piet Hemminga

Oefenwedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC

Een oefenwedstrijd tegen de regerend kampioen van de zondagtopklasse. Het is het mooi affiche voor de volgende oefenwedstrijd van Rijnsburgse Boys, woensdag a.s. op het eigen sportpark.
Rijnsburgse Boys zal na de verloren oefenwedstrijd tegen VVSB tot de conclusie gekomen zijn dat het nog niet helemaal klaar is voor de eerste competitieconfrontatie. De resultaten van AFC in de oefencampagne zijn nogal afwisselend. Verlies tegen TAC’90 (2-3), winst op Katwijk (2-1), verlies tegen Capelle (4-0) en afgelopen zaterdag winst tegen FC Lisse (0-1).
afc
Trainer Willem Leushuis – ooit nog eens gekozen tot beste trainer van IJsselmeervogels – zag zijn nagenoeg ongewijzigde selectie een korte vakantie houden. Want na de reguliere competitie moest er ook nog eens om de algehele amateurtitel gespeeld worden. Wedstrijden die weken vertraagd werden vanwege een uitblijvende beslissing in de titelstrijd in de zaterdagtopklasse. Vervolgens werd Spakenburg weliswaar in de laatste wedstrijd verslagen (3-2) maar het was niet voldoende om de 4-1 nederlaag in de eerste wedstrijd teniet te doen.
Bij AFC zal Pepijn Kluin zeker nog ontbreken. De sympathieke spits die ook één seizoen voor de Uien speelde had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de Amsterdammers afgelopen seizoen. Zonder paardenstaart en elastiekje was hij maar liefst veertien keer trefzeker voor de Amsterdammers. Totdat hij in mei van dit jaar tijdens de training een kruisband scheurde en in 2014 normaliter niet meer aan voetballen toekkomt.
Rijnsburgse Boys vs AFC, in ieder geval een (oefen)duel van twee teams met titelaspiraties. “Het doel is om het team en de spelers individueel beter te maken. Met aantrekkelijk voetbal willen we dan meedoen om de titel. Kampioen worden is lastig, maar kampioen blijven is nog moeilijker”, aldus Leushuis onlangs tegen de pers. En Rijnsburgse Boys tegen AFC is eigenlijk ook een beetje Willem van Zuilen tegen Jack van Gelder. Waarbij van Willem niet bekend is of hij ook in musicals zingt.
Rijnsburgse Boys – AFC
Woensdag 13 augustus, aanvang 19.30 uur
Sportpark “Middelmors”
Noordwijkerweg 53a
2231 NJ  Rijnsburg