Jaco Hogewoning

Oefenen op groot veld voor alle 2e jaars E

Voor een groot aantal spelers binnen de jeugd afdeling gaat er volgend seizoen een flinke verandering plaatsvinden. Na 4 jaar 7 tegen 7 gespeeld te hebben, gaat deze groep na de zomervakantie over naar het ‘echte’ voetbal waarbij er 11 tegen 11 gespeeld gaat worden op een heel veld. Voor de 1 is deze overstap een makkie maar voor heel veel anderen is het heel erg wennen. Niet alleen staan er meer spelers in een 2x zo groot veld, ook komen er heel wat nieuwe spelregels om de hoek kijken. Zoals bijvoorbeeld buitenspel. Of wat denk je van het probleem voor de keepers die terugspeelballen ineens niet meer op mogen pakken. Kortom, een verandering die heel wat te weeg gaat brengen.
Om deze overstap een beetje makkelijker te maken gaan we ook komend seizoen een aantal oefenwedstrijden spelen met vrijwel alle 2e jaars E spelers en speelsters. Dit doen we eerst onderling maar daarna gaat er gespeeld worden tegen teams van Katwijk, Ter Leede, Fc Lisse en Foreholte. Ook deze verenigingen willen hun 2e jaars E-groep op deze manier kennis laten maken met de nieuwe manier van voetballen.
Woensdag 15 april zal om 16:45 de eerste bijeenkomst zijn voor dit traject. De leiders/trainers van de betrokken teams zijn reeds ingelicht hierover. Als het goed is, alle betrokken spelers en speelsters ook. We beginnen om 16:45 met een korte uitleg van wat er allemaal gaat gebeuren de komende weken. Daarna gaan we op 2 velden aan de slag met een onderlinge wedstrijd waarbij spelenderwijs de nieuwe regels geleerd zullen worden. De team indelingen zullen aanstaande woensdag bekend gemaakt worden.
Tot woensdag.