Piet Hemminga

Odin ’59 – Rijnsburgse Boys 0–3 (0–2) – VERSLAG

Rijnsburg wint voor het eerst van een vierde divisionist

Voor Odin ’59 was Rijnsburgse Boys de derde club op rij uit de Duin- en Bollenstreek waar de ploeg uit Heemskerk tegen oefende. Na Noordwijk (0-0) en Katwijk (1-4) werd het voor de ploeg, die afgelopen seizoen degradeerde van de derde naar de vierde divisie, wederom geen positief resultaat.

Foto: Hans Heemskerk

Snelle voorsprong
Oefenvoetbal of niet: het is wel prettig om met een positief resultaat van het veld te stappen. Een snelle openingstreffer is dan altijd mooi meegenomen. Jeroen Spruijt was alert op een afvallende bal. Vanaf de rand van het strafschopgebied was het na vier minuten al raak: 0-1. Het bleek echter geen opmaat te zijn voor een doelpuntenfestival. De gelijkmaker leek eerder in de lucht te hangen dan een vergroting van de voorsprong.

Foto: Hans Heemskerk

Drinkpauze
Rijnsburgse Boys creëerde zelf weinig mogelijkheden en bood de tegenstander af en een mogelijkheid door wat slordig balverlies links en rechts. Na een drinkpauze leek het tempo iets om hoog te gaan en werd er wat meer druk naar voren gezet. Met de theeketel al op het vuur weten de bezoekers in de omschakeling nog een grote kans te scheppen. Zonder treffer overigens. Op slag van rust laat Dani van der Moot vervolgens wel de 0-2 aantekenen.

Foto: Hans Heemskerk

Leermomenten
Trainers laten in deze fase van de voorbereiding over het algemeen niet het achterste van hun tong zien. Het heeft dan ook geen zin te vragen naar de ervaringen in de oefencampagne tot dus ver. Wel is het misschien een teken aan de want dat Henk Wisman in de rust vrolijk rondloopt en links en rechts wat gebbetjes maakt. Ook het publiek heeft in de tweede helft al reden tot meer vrolijkheid. Het tempo ligt nog wat hoger en er gaat meer dreiging van het team uit. Dat vertaalt zich in verschillende mogelijkheden en uiteindelijk één treffer, elf minuten voor tijd. De inzet is van Nino Klaver, Jeffrey Jongeneelen tekent uiteindelijk uit de rebound de 0-3 aan.

Foto: Hans Heemskerk

Competitiestart in zicht
Nog twee oefenpotjes te gaan. Dinsdagavond is VVSB in Noordwijkerhout de tegenstander (20.00 uur). Volgende week zaterdag wordt de oefencampagne afgesloten op, in en tegen Urk (15.00 uur). Het aftellen naar de competitiestart op 20 augustus mag beginnen.

Spelers Rijnsburgse Boys
Guus Zuidema, Daan Walraven (69. Lucas Leverland), Rob Overvliet, Dennis van der Plas (46. Bram Ros), Bram de Bruin (69. Jordy Strooker), Jeroen Spruijt (69. Nino Klaver), Jordy Hilterman (46. Roderick Gielisse), Marc Magan (46. Rob Zandbergen), Furhgill Zeldenrust (46. Delano Asante), Dani van der Moot (69. Gilbrano Plet) en Jeffrey Jongeneelen