Henk Hogewoning

Noordwijk-verdediger Rob Overvliet kiest voor Rijnsburg

Na acht seizoenen bij Noordwijk stapt centrale verdediger Rob Overvliet komende zomer over naar Rijnsburgse Boys. De 29-jarige routinier heeft bij geel-zwart een eenjarig contract getekend met een optie op een tweede seizoen.

“Ik ben toe aan iets anders”, zegt Rob Overvliet over zijn overgang. “Ik zoek een nieuwe uitdaging bij een nieuwe club met nieuwe mensen. Ik heb bij Noordwijk alles meegemaakt (twee titels en promotie naar de tweede divisie), daarom is het tijd voor iets anders.”

Contact met Rijnsburg
In november maakte hij zijn besluit om te stoppen bij Noordwijk kenbaar, waarna hij rustig de tijd nam om na te denken over zijn toekomst. Toen hij in december hoorde van het vertrek van Masies Artien bij Rijnsburg, die hij nog kent van zijn tijd bij Argon, legde hij via hem contact met bestuurslid Gerrit Paauw, waarna snel een gesprek volgde.

Spelen om de prijzen
“Ik heb ook met andere clubs gesproken”, vertelt Rob Overvliet. “Maar Rijnsburg past in het plaatje. Het is een ambitieuze club met een mooi complex en een leuke selectie. Ik wil om de prijzen spelen in de tweede divisie, Rijnsburg heeft die ambitie ook. Er zitten veel goede ploegen in de tweede divisie maar daar hoort Rijnsburg ook bij. Er is een reële kans dat Rijnsburg nog een stap kan maken. Ik wil er alles aan doen om bovenin mee te draaien.”   

Kwaliteiten
Rob Overvliet is een ervaren centrale verdediger met ervaring, inzicht en opbouwende kwaliteiten. “Maar het begint met het uitschakelen van de spits van de tegenstander”, zegt hij over zichzelf. “Verder kan ik slecht tegen mijn verlies, daarom speel ik altijd tot het randje.” 

Vorige clubs
Rob Overvliet voetbalt sinds medio 2013 bij Noordwijk met een onderbreking van seizoen 2016-2017 toen hij bij Amstelveen/Heemraad speelde. Andere clubs waar de verdediger actief was, waren ARC en Argon, waar hij ook in de jeugd speelde. Behalve voetballer is Rob Overvliet ondernemer. Hij runt een eigen zwemschool in Amsterdam en is gymleraar.