outhands

Noordwijk – Rijnsburgse Boys in de pers

 “Noordwijk heeft een puntje overgehouden aan de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Op zich een goed resultaat, maar het snelle combinatiespel van de wedstrijd tegen GVVV was op een zonovergoten Duinwetering niet meer terug te zien. Nu waren er maar weinig kansen en trokken ‘De Uien’ een muur op na een rode kaart voor Peter Freke en de openingstreffer van Jeffrey Winter. Alleen Faouzi deed de Rijnsburgers aan de noodrem trekken (…). Zo was er een terechte puntendeling op de Duinwetering, maar was het publiek niet bepaald verwend”. In een notendop de samenvatting van de wedstrijd op de website van v.v. Noordwijk. Op Voetbal op zaterdag is uiteraard ook een uitgebreid verslag voorhanden. Kerst Boomsma meldt: Rijnsburgse Boys weer tot jager gebombardeerd. “Gedisciplineerd verdedigen was het parool. De strategie van de Rijnsburgers zag er niet uit, maar beantwoorde wel aan het doel om de zaak achterin hermetisch te vergrendelen”. “Elke week een nieuwe koploper: nu Spakenburg” meldt De Topklasse. We hebben het even uitgerekend maar in het huidige ritme komen we precies goed uit. Dus is dit een kop om goed te onthouden. “Rijnsburg geeft koppositie weer terug” meldt Topklasse.com die dat op haar beurt weer overgeschreven heeft van omroep West. “Rijnsburgse Boys laat Spakenburg weer passeren” aldus VoetbalPrimeur.nl

“Alwéér afgelost – Rijnsburgse Boys verspeelt koppositie in Noordwijk”. “Hoe het maximaal haalbare resultaat kan aanvoelen als een deceptie” concludeert Hielke Biemond in het Leidsch Dagblad. “Gezien het wedstrijdverloop was het een verdienstelijk gelijkspel. Dat de titelstrijd er een mogelijk beslissende wending door kreeg, zorgde voor Rijnsburgse ontluistering. De stoelendans op hoog niveau kan nu eenmaal niet oneindig voortduren. (…) Hoopgevend mag zijn dat ook de enige overgebleven rivaal voor de kampioensschaal steeds op onverwachte momenten ineenzijgt.”

“Nuchter blijven is het devies”. Een wellicht toch bijzondere kop, zelfs in het Nederlands Dagblad. “Terwijl Rijnsburgse Boys en Spakenburg opnieuw elkaar afwisselen om de koppositie, blijven hun trainers met nog drie wedstrijden te spelen uiterst kalm. Kijk zo min mogelijk naar de rivaal, luidt het credo van Niek Oosterlee en André Paus. ‘Gewoon’ negen punten halen; veel dieper reikt de zienswijze momenteel niet.” Aldus Edward Geelhoed die verder schrijft: “Oosterlee verloor de leiderspositie in de topklasse, maar ziet het gelijkspel als een gewonnen punt. ‘Als je na ongeveer een kwartier een rode kaart krijgt, moet je de hele wedstrijd met een omgegooid elftal uitspelen. Noordwijk is bepaald geen slechte club; die verliest nooit van een hoog geklasseerd team.’ (…). Het perspectief dat dit Oosterlee biedt is helder: ‘Gewoon negen punten pakken.”

“We hebben er echt alles uitgehaald” vond met bij Rijnsburgse Boys na de 1-1 einduitslag tegen Noordwijk”. Daar kun je over twisten”. En dat deden ze na afloop van de wedstrijd dan ook even, Niek Oosterlee en de “speciale verslaggever” van de Telegraaf. “Maar met tien man wekten de ‘Uien’ geen moment de indruk om met meer dan één punt het goedgevulde sportpark Duinwetering weer de rug toe te keren”.