Nico Glasbergen

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 2-0 (2-0)-VERSLAG

Rijnsburgse Boys lijdt vierde uitnederlaag op rij

Het zag er allemaal zo positief uit van tevoren. Steun van een grote groep Rijnsburgse kinderen, die nota bene onder politie-escorte naar de Duinwetering werden begeleid, gewoon over de rijbaan voor auto’s. Een lekker zonnetje, geen wind en een selectie die op een paar poppetjes na fit was. Dat kunnen ze bij Noordwijk niet zeggen, want daar is het aantal absenten veel hoger. Weliswaar niet met een prachtige uitreeks op zak, maar het moest kunnen, zou je zeggen. Helaas. Het kon niet, lukte niet of was er niet. Vul het maar in. Rijnsburgse Boys liep al heel snel achter de feiten aan en miste het vernuft, de brille, de creativiteit om het om te buigen. Ook wat geluk, maar dat heeft iedereen nodig. Uiteindelijk werd het een heel erg frustrerend middagje, waarin de Uien meer tegen zichzelf en tegen bijzaken speelden dan tegen de tegenstander. Jammer hoor. De praatjes over titels of andere ambities kunnen in de vriezer. Eerst maar eens het spel op orde krijgen.

Foto: Hans Heemskerk

De wedstrijd was net aan zes minuten bezig of het stond al 1-0. Er werden vraagtekens gezet bij het ingrijpen van tweede doelman Bekkers, die in de korte hoek uit een crossbal door Reynaers werd verschalkt. Maar als er al vraagtekens gezet moeten worden, moet dat zeker bij het voortraject. Rijnsburgse Boys greep halfslachtig in en vroeg zelf om gevaar. Daar maakten de rood-witten dankbaar gebruik van.
Tsja, dan loop je meteen achter de feiten aan. Rijnsburgse Boys probeerde het zeker wel. Maar of de keeper stond in de weg of kreeg een paar schoten recht op zich af. Of het geluk was niet aan de Rijnsburgse zijde, bij een zwakke terugkopbal van Noordwijk die bijna een eigen goal werd. Het onderbuikgevoel ging toen al spelen. Het gevoel dat dit wel eens zo’n wedstrijd zou kunnen worden. Het wel proberen, maar dat net niet gevoel.

Foto: Hans Heemskerk

Geen lekkers voor Bekkers
Helaas, het werd allemaal nog een graadje erger. Lastpak Emiel Wendt, altijd sleurend en fysiek ijzersterk, bemoeide zich met een bal die tussen hem, doelman Bekkers en Masies Artien viel. Of hij over de schreef ging toen hij zijn hele hebben en houwen erin gooide en het duel aanging zullen de beelden definitief uitwijzen. Het leek erop. Feit is dat doelman Bekkers lelijk geraakt werd, de bal in het doel ging en arbiter Te Kloeze de goal toekende. Dat was al niet fijn, maar de nasleep nog minder. Bekkers bleef vrijwel roerloos liggen. Een lang oponthoud volgde (de arbiter staakte zelfs de wedstrijd) om Bekkers de noodzakelijke hulp te verlenen. De medische staf van Rijnsburgse Boys kon aan de bak, met hulp van geel-zwarte supporter en arts Danny van Delft, die assistentie kwam geven. Bekkers werd uiteindelijk per ambulance afgevoerd met zo op het oog een nekblessure. Laten we hopen dat het meevalt. Beterschap Michael!

Foto: Cor Spruijt

Na het staken
Door het uitvallen van Bekkers kwam derde doelman Alessandro Kwant aan bod. Een wel heel rare situatie om je debuut in te maken, maar Alessandro moest laten zien wat hij kon. Dat deed hij naar behoren, overigens zonder veel echt keeperswerk te krijgen. Tussen de blessurebreak en de rust had het de Uien even mee moeten zitten toen Dennis van der Plas richting de verre hoek kopte. Het zat niet mee: Noortuk haalde de bal van de lijn.

Foto: Hans Heemserk

Na rust
Rijnsburgse Boys kreeg ook in de tweede helft best nog wel een paar aardige kansen, maar het zat er gewoon niet in. Kansen die over werden geschoten, net niet kunnen afdrukken, een been ertussen, noem het maar op. Illustratief is het feit dat alleen Emiel Wendt in de tweede helft een keer goed voor zijn man kwam en net over schoot. Dat had de nekslag geweest. Het was de enige kans voor Noordwijk in de tweede helft. Het maakte allemaal weinig uit. Rijnsburgse Boys begon zich namelijk in toenemende mate aan de arbiter te ergeren. Of aan de tegenstander. Een tegenstander die toegewijd verdedigde en alles gaf. Negatieve energie die we beter in het spel konden gebruiken, want er vallen wel een aantal cruciale verbeterpuntjes te noemen. Als je zo’n wedstrijd verliest, dan moet je gewoon naar jezelf kijken. Tegen een verzwakt Noordwijk moet je meer brengen en zeker niet 2-0 achter komen, waardoor Noordwijk kan gaan hangen. Afstandsschoten bijvoorbeeld van 30 meter gaan dan echt niet helpen, zeker niet als er bij de tegenstander een goede keeper op doel staat.
Nee, dit was geen geel-zwarte middag, laten we het daar maar op houden. Ophouden is misschien maar beter voor vandaag. Aanstaande week geen wedstrijd, even de wonden likken en zorgen dat de koppen scherp zijn voor De Treffers uit (beker) en AFC thuis. En vooral alles week voor week bekijken.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 2-0 (2-0)
5. 1-0 Thomas Reynaers
30. 2-0 Emiel Wendt

Scheidsrechter: de heer J. te Kloeze
Toeschouwers: 1000
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Bram Ros en Roderick Gielisse

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen; Teun Zethof, Dylan Rietveld, Joost van de Boogaard, Toer Bouwman; Sander Bosma (33. Niek den Heeten), Thomas Reynaers (78.Hidde van den Ende), Raïes Roshanali; Stef van der Zalm (86. Max van Duin), Emiel Wendt, Sem van Oosten (86. Marc de Kruijs).
Opstelling Rijnsburgse Boys: Michael Bekkers (33. Alessandro Kwant); Bert Koomen, Masies Artien, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen; Bram de Bruin (67. Marc Magan), Jeroen Spruijt, Bram Ros (67. Ian van Otterlo); Furhgill Zeldenrust, Robbert Olijfveld (67. Roderick Gielisse), Jeffrey Jongeneelen.