Marylène Hogewoning

Noordwijk – Rijnsburgse Boys: 1-4 (0-1) – VERSLAG

Met opgeheven hoofd naar 2024

Rijnsburgse Boys kon de eerste seizoenshelft niet beter afsluiten dan met de 1-4 overwinning tegen Noordwijk. Het bekende patroon van de afgelopen maand was ook de lijn van deze wedstrijd: een Rijnsburgse Boys die een matige eerste helft compenseert met een tweede helft vol kansen en goed voetbal. De boys wisten in tegenstelling tot andere wedstrijden in de eerste helft op voorsprong te komen. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebreid naar vier goals met slecht één goal tegen.

Tegenslagen
Rijnsburgse Boys begon de wedstrijd moeizaam. Het is algemeen bekend dat Noordwijk vooral het fysieke duel wil aangaan. Dit deden ze zeker ook tegen Rijnsburgse Boys. Noordwijk zat kort op de man en won daardoor op fysieke gesteldheid bijna alle duels. Het is dan zaak voor de geel-zwarten om daar met hoog tempo onderuit te voetballen en kansen te creëren. Dit lukte helaas weinig tot helemaal niet. Aan de andere kant creëerde Noordwijk bijna alleen maar kansen via de counter. Deze waren zo gevaarlijk dat Dennis van der Plas en Delano Asante zelfs een gele kaart moesten riskeren om een uitval in de kiem te smoren. Wat ook niet meehielp is dat Rijnsburgse Boys een stukje snelheid verloor doordat Anthony van Dongen geblesseerd uitviel. Dani van der Moot, die voor de rest een prima wedstrijd speelde, was zijn vervanger.

Een onverwachte voorsprong
Maar ondanks al die tegenslagen kwamen de uien wel op voorsprong. In de 35e minuut werd Roderick Gielisse neergehaald in het zestienmetergebied van Noordwijk. De bal werd op de stip gelegd en Zeldenrust mocht erachter gaan staan. Hij schoot Rijnsburgse Boys koelbloedig op voorsprong: 0-1. Daarna verliep de wedstrijd niet anders dan voor de goal. Ook doordat de scheidsrechter veel door liet spelen kon Noordwijk door met het fysiek overstemmen van Rijnsburgse Boys en kansen creëren in de omschakeling. Rijnsburg bleef ondanks die druk, knap overeind. Alleen vlak voor rust leek het nog even mis te gaan. Noordwijk kon uit een corner de bal richting de lange hoek koppen, maar deze scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Rijnsburg ging dus met een 0-1 voorsprong aan de thee.

Roer om
Na rust stonden de zeilen lekker in de wind (letterlijk). Waar de geel-zwarten de eerste helft grote moeite hadden met de rood-witten, kregen ze nu veel meer grip op de wedstrijd. Er werden duels gewonnen, kansen gecreëerd en bovenal werd er keihard gewerkt door iedere speler. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-2 op het scorebord stond. Vanuit een corner kon Rob Zandbergen, die zich goed vrij had geworsteld van de Noordwijkse verdediging, feilloos binnenkoppen.
Het was daarna nog niet gedaan met de geel-zwarten kansen. Rijnsburgse Boys bleef veel druk uitoefenen op Noordwijk en kwam een aantal keer in scoringspositie. De slotfase van de wedstrijd naderde en Noordwijk gooide alles in de strijd in de hoop op een ommekeer. Ze wisselde aanvallend en ging met vier spitsen spelen in plaats van drie. En iedereen wist: als Noordwijk nu nog een goal maakt kunnen het zomaar eens tien spannende laatste minuten worden op sportpark Duinwetering. Maar precies op het moment dat Noordwijk gevaarlijker werd kwam daar Furhgill Zeldenrust met de genadeklap.

Klap op de vuurpijl
Doordat Roderick Gielisse hard werkte om de bal binnen te houden kon hij Zeldenrust inspelen die in het zestienmetergebied stond. Ondanks Noordwijkse tegenstand in zijn rug draaide Furhgill goed weg en schoot de bal prachtig in de winkelhaak: 0-3. Als dit doelpunt niet wordt genomineerd voor ‘goal of the week’, weet ik het ook niet meer.
In de 87e minuut doet Noordwijk helaas nog wel wat terug. Zethof scoort de aansluitingstreffer na een niet goed verwerkte kans: 1-3. De goal viel alleen te laat om de wedstrijd nog echt te veranderen. En al had Noordwijk de wedstrijd in de vijf minuten extra tijd nog willen omkeren, dan had Delano Asante daar een stokje voor gestoken. In de zesde minuut van de extra tijd bekroonde hij zijn harde werken door nog een goaltje mee te pikken: 1-4.
Na tien jaar is het Hein Leliveld en zijn mannen eindelijk gelukt om te winnen van Noordwijk op sportpark Duinwetering. En met deze drie punten sluit Rijsburgse Boys deze (veelbewogen) eerste seizoenshelft af met een positief gevoel. De mannen kunnen gaan werken naar een tweede seizoenshelft waarin het alleen maar beter kan. Op naar een gelukkig en sportief 2024, met nog meer mooie wedstrijden zoals de overwinning tegen Noordwijk vandaag.

Fijne feestdagen uien.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys: 1-4 (0-1)

Scheidsrechter: Stan Teuben

Toeschouwers: 900

Scoreverloop:
36’ Furhgill Zeldenrust: 0-1
53’ Rob Zandbergen: 0-2
83’ Furhgill Zeldenrust: 0-3
87’ Teun Zethof: 1-3
90+5’ Delano Asante: 1-4

Gele kaarten Noordwijk: Oscar Wilffert
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Dennis van der Plas, Delano Asante, Rob Zandbergen

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen, Oscar Wilffert (80’ Moatasim el Yaakoubi), Toer Bouwman (67’ Teun Zethof), Barbosa Nhoca, Lucas Coopmans (80’ Dirk Draijer), Riley Reemnet, Kick Groot, Jesper de Vré (76’ Sem van Oosten), Sander Bosma (75’ Ruben Marbus), Emiel Wendt, Dylan Rietveld
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (86’ Lesley Bakker), Dennis van der Plas, Daan Walraven, Rob Zandbergen, Nino Klaver, Furhgill Zeldenrust (90’ Ilias Kariouh), Delano Asante, Steff van Rooijen, Sjors Kramer (90’ Bert Koomen), Anthony van Dongen (28’ Dani van der Moot)