Cor Spruijt

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0) – VERSLAG

RBB houdt supporters lang in spanning

Op de dag dat het Nederlands elftal de kwartfinale haalde op het WK voetbal in Qatar na een 3-1 overwinning op Team USA, speelde Rijnsburgse Boys met 1-1 gelijk in en tegen Noordwijk. Pas ver in de extra tijd wist Daan Walraven de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Voor de tiende keer op rij verloor Rijnsburgse Boys niet ! Een mooi resultaat.

Op een wat vroeger tijdstip dan dat de supporters gewend waren, trad Rijnsburgse Boys op sportpark Duinwetering in Noordwijk aan tegen Noordwijk. Trainer Henk Wisman kon niet over Marc Magan, Rob Overvliet, Anthony van Dongen en Rob Zandbergen beschikken. Wel maakte de van zijn wereldreis teruggekeerde verdediger Sjors Kramer zijn eerste minuten in het tweede elftal. In de tweede divisie is het noodzakelijk om een brede selectie te hebben zodat er altijd een prima elftal op de been kan worden gebracht. Rijnsburgse Boys heeft zo’n prima selectie en er stond dan ook een sterk team op het veld in Noordwijk.

Snelle voorsprong
De supporters hadden nog maar net plaats genomen op de tribune toen Rijnsburgse Boys de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Jeroen Spruijt speelde Dani van der Moot in de diepte aan die doelman Lars Jansen eenvoudig passeerde. Op de doellijn wist Donovan Slijngard met een uiterste inspanning de bal van de lijn te halen. Het eerste gevaar van Noordwijk viel na twaalf minuten te noteren. Tot twee keer toe werd een schot geblokt in het strafschopgebied. Zo keken de supporters naar een vermakelijk begin van deze Bollenstreek derby.

Gevaar
Echt gevaarlijk werd Noordwijk na een misverstand tussen Bram Ros en doelman Wesley Zonneveld. Het leverde een corner voor Noordwijk op die door Jesper de Vré werd naast gekopt. Het was een waarschuwing voor Rijnsburgse Boys dat in balbezit soms wat slordig was. In de twintigste minuut stuurde Furhgill Zeldenrust in de diepte Delano Asante weg. Delano kopte de bal over de uitkomende doelman heen maar ook deze bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Nadat Jeroen Spruijt nog een schot over het doel had geschoten braken de minuten van Noordwijk aan. Via Jesper de Vré, Sem van Oosten en opnieuw Jesper de Vré verzuimde Noordwijk op voorsprong te komen. Het bleef bij rust 0-0 waar net zo makkelijk een 2-2 stand op het scorebord had kunnen staan.

Penalty
Na een minuut of vijf spelen kwam er geen penalty voor Rijnsburgse Boys na een overtreding in het strafschopgebied. De weer prima leidende scheidsrechter Bronsvoort zag er terecht niets in en liet dan ook doorspelen. De eerste grote kans in de tweede helft voor Noordwijk was voor Raïes Roshanali. Zijn schot werd door doelman Wesley Zonneveld tot corner verwerkt. Niet veel later was het weer Roshanali die gevaarlijk op doel schoot. Nu was het Roderick Gielisse die zijn schot kon blokkeren.

Voorsprong
Na bijna een uur spelen kwam Noordwijk op voorsprong. Rijnsburgse Boys was wat geïrriteerd omdat scheidsrechter Bronsvoort geen vrije trap aan de Uien gaf in het eigen strafschopgebied. Het spel ging verder en een Rijnsburger beging een overtreding op zo’n 30 meter van de goal van Zonneveld. De bal die uiteindelijk voor de goal kwam werd van dichtbij door Teun Zethof achter doelman Zonneveld geschoten. Rijnsburgse Boys moest de wat verdedigende stellingen loslaten en zocht meer en meer de aanval.

Regen
Dit aanvallende spel leverde een regen van kansen op. Vooral voor de mee naar voren geschoven Dennis van der Plas. Eerst schoot hij een bal half in die van de lijn werd gehaald en even later verdween een bal via zijn hoofd over. Bij een corner raakte doelman Lars Jansen geblesseerd en moest hij zich laten vervangen door Dani Atanes Rekelhof die duidelijk nog niet in het bezit was van een veterdiploma. Meerdere keren moesten de veters van deze doelman worden vastgemaakt. Het leverde in ieder geval veel extra speeltijd op. Nadat drie mooie voorzetten van Furhgill Zeldenrust geen doelpunten opleverden begon de extra tijd.

Zeven
We zijn het inmiddels op het WK wel gewend. De vele minuten extra speeltijd. Ook in Noordwijk kwamen er behoorlijk wat minuten bij. Zeven minuten extra speeltijd betekende zeven minuten eenrichtingsverkeer richting doelman Altanes. Eerst was er nog een grote kans voor Dennis van der Plas maar het was uiteindelijk Daan Walraven die een voorzet van links achter de Noordwijkse doelman schopte. Nog even zette Rijnsburg aan voor de winnende goal maar de tijd bleek daarvoor toch weer te kort. Voor de tiende keer ongeslagen. Volgende week de 11e in Scheveningen ! Het jaar afsluiten met drie punten zou wel heel lekker zijn om de druk op de top drie te houden.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)

Scheidsrechter: W. Bronsvoort

Toeschouwers: 800

Scoreverloop:
57′ 1-0 Teun Zethof
90′ + 6 Daan Walraven

Gele kaart Noordwijk: Toer Bouwman

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen (79′ Dani Atanes Rekelhof), Hidde van der Ende, Toer Bouwman (70′ Mike Vreekamp), Donovan Slijngard, Raïes Roshanali, Sem van Oosten, Jesper de Vré, Teun Zethof, Sander Bosma, Emiel Wendt, Dylan Rietveld.
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (72′ Bram de Bruin), Daan Walraven, Jordy Strooker, Bram Ros, Dani van der Moot, Furhgill Zeldenrust, Nino Klaver, Jeroen Spruijt, Delano Asante (72′ Jeffrey Jongeneelen) en Dennis van der Plas.