Henk Hogewoning

Nog tweemaal oefenen: tegen HBS en OFC

Ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie, die op 19 februari begint, oefent Rijnsburgse Boys nog tweemaal: komende zaterdag thuis tegen de Haagse hoofdklasser HBS en donderdagavond 10 februari thuis tegen zondagderdedivisionist OFC uit Oostzaan. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Zaterdag thuis tegen HBS

Het oefenduel tegen HBS van komende zaterdag begint om 14.30 uur. De Haagse vereniging komt uit in de zondagse hoofdklasse B en staat daarin op de vierde plaats, met zeven punten achterstand (en een wedstrijd minder gespeeld) op koploper Be Quick. Leuk detail: HBS is de oude club van aanvoerder Bram Ros.

Volgende week donderdag thuis tegen OFC

De laatste oefenwedstrijd deze maand is op donderdagavond 10 februari thuis tegen OFC uit Oostzaan. De ploeg, die wordt getraind door oud-Rijnsburg-trainer Pieter Mulders, staat aan kop in de derde divisie zondag, met zes punten meer (en een wedstrijd minder) dan nummer twee GVV Unitas. Als OFC aan het einde van het seizoen nog steeds op die positie staat, betekent dit promotie naar de tweede divisie. Een interessant duel dus, dat om 20.00 uur begint.

Vier oefenduels in totaal

De wedstrijd tegen HBS, komende zaterdag, is de vierde oefenwedstrijd deze maand. In Spanje, tijdens het trainingskamp, won Rijnsburgse Boys met 4-0 van eersteklasser Rohda Raalte. Afgelopen zaterdag werd het 2-2 tegen derdedivisieclub Westlandia. En dinsdagavond won Rijnsburg met 0-2 bij hoofdklasser FC Rijnvogels, dankzij goals na rust van Furhgill Zeldenrust (strafschop) en Robbert Olijfveld.

Vervolg competitie op 19 februari

Op zaterdag 19 februari gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. Op 4 juni staat het laatste competitieduel van seizoen 2021-2022 op het programma. Er staan voor Rijnsburg ook vier midweekse wedstrijden op het programma. Ook op Tweede Paasdag staat een wedstrijd gepland, dan thuis tegen Quick Boys.