outhands

Nog 1 beslissing Topklasse in het verschiet

In Hoogeveen bleek Harkemase Boys afgelopen zaterdag met 2-0 de betere ten opzichte van SVZW, de uitslag stond na 12 minuten spelen al op het scorebord. De club van De Kruif en De Kraay degradeert daarmee naar de Hoofdklasse terwijl de Friezen nog een laatste kans hebben om ook volgend seizoen in de Topklasse uit te komen. Maar zullen daarvoor dan nog drie keer aan de bak moeten.

Ondertussen zijn de periodekampioenen van de drie hoofdklassen reeds begonnen met het spelen van hun nacompetitie, een halve competitie waarvan de winnaars naar de volgende ronde gaan. Komende zaterdag zijn die winnaars bekend waarbij Harkemase Boys het in twee halve finales op mag nemen tegen de winnaar van de nacompetitie in de Hoofdklasse B (Kozakken Boys, RVVH of ASWH).

In de Hoofdklasse A speelt Ter Leede komende dinsdag thuis tegen Huizen dat zijn eerste wedstrijd met 1-3 bij Odin ’59 afsloot.

In de Hoofdklasse C zijn de druiven zuur voor WHC. Eerst de beslissingswedstrijd om de titel tegen DETO in blessuretijd verliezen, vervolgens in de nacompetitie thuis ook tegen ACV met 0-2 onderuit gaan. Voor Jan Evers een hele klus om zijn team voor de volgende wedstrijd tegen Berkum weer op de rails te krijgen.

Op zaterdag 9 juni, wanneer Nederland ondertussen helemaal oranje kleurt omdat het Nederlands elftal ’s avonds de 1e EK-wedstrijd tegen Denemarken speelt, zal bekend worden wie de winnaar van de nacompetitie bij de zaterdagamateurs zal zijn. In één finalewedstrijd spelen de winnaars van de halve finales tegen elkaar om een plaats in de Topklasse voor het seizoen 2012-2013. De finalewedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld.

Indeling Topklasse 2012-2013
Barendrecht
Capelle
DETO
Excelsior’31
FC Lisse
GVVV
Genemuiden
HHC Hardenberg
IJsselmeervogels
Jodan Boys
Katwijk
Noordwijk
Rijnsburgse Boys
Scheveningen
Spakenburg

Laatste plek gaat tussen:
Harkemase Boys
Kozakken Boys
RVVH
ASWH
Ter Leede
Huizen
Odin ’59
WHC
ACV
Berkum