Henk Hogewoning

Nino Klaver volgt Van Dongen naar Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft, na Anthony van Dongen, overeenstemming bereikt met een tweede speler van derdedivisieclub DEM: de 20-jarige Nino Klaver. De talentvolle middenvelder, die bij meerdere clubs in de belangstelling stond, tekende een contract voor één jaar met een optie op nog een seizoen.

“Ik kon naar meerdere clubs, maar ik heb voor Rijnsburgse Boys gekozen”, legt Nino Klaver uit. “De aanvallende manier van spelen spreekt me aan en het is een mooie club met goede spelers. Ik verwacht dat Rijnsburg hoog kan eindigen, in elk geval in de top vijf. Zelf hoop ik zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Ik weet dat er veel concurrentie is, maar ik wil mezelf graag laten zien volgend seizoen.”

Nino: “Dat Anthony van Dongen ook naar Rijnsburg komt, heeft geen rol gespeeld bij mijn beslissing om naar Rijnsburgse Boys te gaan, maar het is natuurlijk altijd leuk als een ploeggenoot meegaat.”

Vorige clubs

Nino Klaver voetbalde in de jeugd van Bergen, Kolping Boys en AFC ’34 waarna hij werd gescout door AZ, waar hij drie jaar in de jeugdopleiding speelde. Daarna keerde Nino terug bij AFC ’34, gevolgd door twee jaar in de jeugd bij DEM.

Dit seizoen maakt hij voor het eerst deel uit van de A-selectie van de derdedivisieclub in Beverwijk. Sinds januari heeft hij wekelijks een basisplaats als verdedigende middenvelder. “Dat gaat super goed. We hebben na de winterstop heel veel punten gepakt en zijn zo goed als veilig.” Tweemaal wist Nino te scoren dit seizoen, waarvan afgelopen zondag in Veghel tegen Blauw Geel ’38.

Nino Klaver studeert finance & control op de Hogeschool InHolland in Haarlem.