Henk Hogewoning

Nino Klaver verlengt zijn contract met twee jaar

Middenvelder Nino Klaver, die sinds HHC Hardenberg-uit niet meer is weg te denken uit de basis, heeft deze week zijn verbintenis met twee jaar verlengd tot medio 2025. Bovendien heeft de 20-jarige voetballer een optie in zijn contract om daar nog een jaar aan vast te knopen tot medio 2026. 

Na zestig minuten tegen HHC Hardenberg en viermaal een basisplaats als controlerende middenvelder tegen achtereenvolgens De Treffers, Katwijk, Koninklijke HFC en De Graafschap was de conclusie overduidelijk: Rijnsburgse Boys wil Nino Klaver graag houden. Twee keer zaten club en speler vervolgens met elkaar om de tafel en twee dagen later was de deal beklonken.

Vertrouwen
“We waren er snel uit”, zegt Nino over de onderhandelingen. “Twee gesprekjes op maandag en dinsdag en dat was het. Er spreekt vertrouwen uit dat ik tot 2025 kan bijtekenen plus een optie voor nog een seizoen. Ik had nog een optie tot medio 2024 in mijn contract staan, dus ik had niet verwacht dat we al zo snel zouden verlengen. Maar ik ben er blij mee.”  

Goede reeks
Wat gaf de doorslag om te verlengen? “Ik wil me in de picture spelen en dat kan bij Rijnsburgse Boys. Bovendien is het een leuke club en we hebben een goede groep. We hebben een goede reeks neergezet en zijn goed op weg naar de top vier, een positie waar we ook horen denk ik.”

Basisplaats vasthouden
Over zijn eigen ontwikkeling zegt Nino: “Ik ben pas twintig. Het is dus niet gek dat ik de ambitie heb om hogerop te komen. Maar mijn doel is nu om de basisplaats die ik heb veroverd, vast te houden en me verder te verbeteren, onder andere qua coaching. Ook wil ik fysiek sterker worden. Daarna zie ik wel wat er verder op mijn pad komt.”

Vorige clubs
Nino Klaver maakt sinds deze zomer deel uit van de A-selectie van Rijnsburgse Boys. Hij kwam over van derdedivisieclub RKVV DEM in Beverwijk, waar hij vorig seizoen doorbrak. Nino, die in Uitgeest woont, voetbalde in de jeugd van Bergen, Kolping Boys en AFC ’34 waarna hij werd gescout door AZ, waar hij drie jaar in de jeugdopleiding speelde. Daarna keerde Nino terug bij AFC ’34, gevolgd door twee jaar in de jeugd bij DEM en één seizoen in het eerste elftal.