outhands

Nieuwsbrief Meisjes-/Damesvoetbal

Aan de ouders en aan de meisjes die voetballen bij Rijnsburgse Boys

Beste allemaal,

Het meisjes en dames voetbal gaat een steeds grotere rol spelen bij de KNVB en bij Rijnsburgse Boys. Met ingang van dit seizoen spelen de oudere meisjes meer en meer tegen leeftijdgenoten. De KNVB heeft vanaf de C-jeugd nu ook meisjes elftallen in de C, in de B en in de A.

Bij Rijnsburgse Boys betekent dit dat we eerst een indeling maken op leeftijd om te beoordelen welke meisjes in welke teams komen. Bij Rijnsburgse Boys vinden wij het belangrijk dat de meisjes veel met elkaar kunnen trainen en kunnen spelen. Ook willen wij graag dat de meisjes tegen andere meisjes-elftallen spelen. Dit laatste lukt zeker niet altijd.

Bij de D-, E- en F-pupillen deelt de KNVB nog graag teams van meisjes in bij teams van jongens. De KNVB denkt dat dit beter is voor de ontwikkeling van de meisjes.

Het maken van team indelingen is zeker niet gemakkelijk, we hebben dit jaar weer ons best gedaan om de juiste teams samen te stellen. Mocht je als meisje, of als ouder nu niet tevreden zijn over de team indeling, kom dan naar 1 van de onderstaande personen toe. Wellicht is er nog iets anders mogelijk ( de mogelijkheden zijn zeer beperkt). Als de team indeling niet helemaal naar het zin is, stop dan niet direct. Uiteindelijk zitten we op voetbal omdat we voetbal leuk vinden. Ook in een ander team zitten altijd weer leuke en minder leuke meisjes.

Als een ieder haar beste beentje voorzet, dan wordt het zeker weer een leuk seizoen. Wij hebben er in ieder geval veel zin in.

Jan Jungerius
Patricia Duindam
Edward Duindam.

De nieuwe teamindelingen van onze meisjes- en dames-teams staan HIER
Ook staat het trainingsrooster op de site. Trainingen beginnen op maandag 24 augustus.