Het bestuur

Nieuwe regels, nieuwe wetten: voor iedereen

Vrijdag jl. werden door het kabinet/RIVM nieuwe regels opgelegd en dat heeft ook verregaande gevolgen voor de voetbalsport. Ook voor Rijnsburgse Boys dus! Al vaker horen we: “maar bij die-en-die vereniging doen ze dat anders, of niet, of hebben ze overal sch@#$t aan”. Die moeten dat dus lekker zelf weten! Wij zijn Rijnsburgse Boys en wij doen het op onze manier! Over naar de orde van de dag, want daar hebben we nou eenmaal mee te maken:

Trainen:

Er mag getraind worden op onze velden tot 16.45uur. Dan gaan de lichten uit en het ballenhok op slot. De hekken sluiten namelijk om 17.00uur. Iedereen mag trainen, maar er zijn voor, tijdens en na het trainen GEEN kleedkamers beschikbaar. Ook is het trainingsschema niet meer van toepassing! Als een team wil trainen, dan meldt de trainer zich bij Dick Blom via 06-12922167. Die kan aangeven welke dagen en tijden (nog) beschikbaar zijn. Dus kom niet uit jezelf op je eigen tijd, of een andere tijd! Dit om chaos op de velden te voorkomen 

Wedstrijden op zaterdag 4 december (de KNVB gaat namelijk per week kijken wat er wel en niet mogelijk is):

De KNVB heeft beslist dat alle wedstrijden in de B-categorie wel doorgaan. De wedstrijden uit de A-categorie zijn uit het programma gehaald. Bij onze club zijn Rijnsburgse Boys 1, 2, 3, JO19-1, JO15-1, JO14-1 en JO13-1 allemaal A-categorie. Alle andere teams zijn dus automatisch B-categorie en die spelen dus volgens het reeds geplande wedstrijdschema! Mocht een team niet kunnen of willen spelen, dan moet de leider dit vóór donderdag 2 december 12.00uur doorgeven aan Jaco Hogewoning, via jaco.hogewoning@gmail.com. Op zaterdagen zijn de kleedkamers wel geopend, voor zowel Rijnsburgse Boys- als de uitspelende teams. Maak hier bij voorkeur zo min mogelijk gebruik van en hou daarom de rust op de velden (neem dus limonade mee voor aanvang). Ook is het voor 18+ alleen toegestaan de kleedkamers te betreden met een geldige QR-code (zie verder)!

A-categorie:

De KNVB heeft dus alle wedstrijden op zaterdag 4 december, in de A-categorie, uit het programma gehaald. Wel is het echter mogelijk om een wedstrijd in te halen, die in de lopende competitie niet gespeeld is! Dit moet onderling afgesproken worden met de desbetreffende vereniging. Of hier ruimte en tijd voor is op de velden, kan men ook informeren bij Jaco Hogewoning (jaco.hogewoning@gmail.com).

Algemene regels:

Bij de ingang van het park is nog steeds controle (voor 18 jaar en ouder) op een geldige QR-code. Heeft men die, dan mag men dus de kantine en het kleedkamergebouw in! Heeft men die niet, dan is het alleen toegestaan om bij het speelveld te verblijven (dus ook niet naar binnen om even te plassen)!

Er mogen geen toeschouwers het park op. Bezoekende clubs mogen met maximaal 6 volwassen personen het park betreden (incl. trainer/leider/chauffeurs)

Verzamel als team voor een wedstrijd voor het hek en ga als complete groep naar de kleedkamer(s)

Op zaterdagen mag er door iedereen getraind of een oefenwedstrijd gespeeld worden, mits hier ruimte voor is! Hiervoor graag contact houden met Jaco Hogewoning.

Verder gelden uiteraard de algemene regels van het RIVM, waaronder 1.5 meter afstand houden (ook in kleedkamers) de belangrijkste is en blijft

Het zijn weer een hoop ‘regels en wetten’, waar we ons met z’n allen aan dienen te houden. Maar we kunnen in ieder geval nog (zij het beperkt) doorgaan met voetballen! Als we met z’n allen goed (blijven) communiceren en elkaar helpen, kunnen we nog lekker blijven sporten.

Hou daarnaast voetbal.nl goed in de gaten, want er veranderd regelmatig iets! Heb je toch nog vragen? Neem contact op met je LGC en die weet hoe en wat of kan je door verwijzen naar de juiste persoon.

We zijn met z’n allen al heel lang flexibel en daar kunnen we met recht trots op zijn. Niet omdat we roomser zijn dan de Paus, maar omdat Rijnsburgse Boys vind dat we aan bepaalde regels moeten voldoen! Zoals in het begin van dit epistel al gezegd: wat anderen doen moeten zij weten. Wij zijn Rijnsburgse Boys en wij doen het op onze manier. Het bestuur is niet Rijnsburgse Boys. De jeugdcommissie is niet Rijnsburgse Boys. De kantinecommissie is niet Rijnsburgse Boys. Rijnsburgse Boys zijn wij allemaal. Dus ook jullie!

Bedankt voor de aandacht en veel plezier met trainen en wedstrijden spelen