Bram van Egmond

Nieuwe doelman bij Rijnsburg: Virgil Deen

Rijnsburgse Boys heeft voor het komende seizoen een nieuwe keeper gecontracteerd. Zijn naam: Virgil Deen, 20 jaar, 1,96 meter lang en afkomstig van zondageersteklasser EDO uit Haarlem, waar hij sinds het begin van dit voetbalseizoen vast in de basis staat. Eerder speelde hij anderhalf jaar voor FC Dordrecht en een half seizoen bij Katwijk achter doelman Atam Koroglu.

“Een paar maanden geleden werk ik gebeld of ik interesse had om bij Rijnsburgse Boys te komen spelen,” vertelt Virgil Deen. “Ik kende Rijnsburg niet echt, alleen van naam. Wel ken ik Jeffrey Jongeneelen en Marciano Aalders van mijn half jaar bij Katwijk. Thuis tegen VVOG heb ik de ploeg voor het eerst aan het werk gezien. Wat me opviel was het enthousiasme en de betrokkenheid. Sowieso is de entourage in de Bollenstreek mooi.”
“Ik heb de tijd genomen om na te denken over mijn overstap,” vervolgt Virgil, die een tweejarig contract heeft getekend bij Rijnsburg. “Wat de doorslag heeft gegeven, is dat ik graag hogerop wil en het maximale uit mijn carrière wil halen. Ik luister naar mijn gevoel en dat gevoel is goed. Ik ben nog jong. Bij Rijnsburgse Boys hoop ik me verder te ontwikkelen. Ik wil het doelman Richard van Nieuwkoop zo moeilijk mogelijk maken.”
Vorige clubs
Virgil Deen voetbalde voordat hij in het eerste van EDO speelde, anderhalf jaar bij eerstedivisionist FC Dordrecht, waar hij weinig speelminuten maakte. Daarna stond hij een half jaar bij Katwijk onder contract. Dat contract werd niet verlengd waarna hij afgelopen zomer terugkeerde bij EDO, waar hij eerder al in de jeugd speelde.
Met de eersteklasser, getraind door Koos Waslander, veroverde Virgil een periodetitel, wat de komende weken recht geeft op het spelen van nacompetitiewedstrijden om promotie naar de hoofdklasse. Virgil: “Ik voel me lekker bij EDO en draai een goed seizoen. Daarom heb ik ook goed nagedacht over mijn vertrek. Vorige week heb ik het bekendgemaakt. De reacties waren positief. Ze vinden het jammer dat ik wegga, maar gunnen mij deze stap.”