Henk Hogewoning

Nieuw Rijnsburgs O23-team heeft trainer

Komend seizoen heeft Rijnsburgse Boys voor het eerst een Onder 23-team. Dit elftal, dat voornamelijk gaat bestaan uit jongens van het Onder 19-team van de afgelopen jaargang, begint in de vierde divisie met acht teams, waaronder FC Lisse, Ter Leede en VVSB. Steph Langeveld (27) is aangesteld als trainer-coach van dit nieuwe team.

“Ik zag dat Rijnsburgse Boys een trainer zocht voor het nieuwe O23-team”, zegt Steph Langeveld over zijn nieuwe trainersfunctie. “Omdat dat goed past, naast de trainersopleiding voor oefenmeester TC2, heb ik gereageerd. Er volgde vrijwel meteen een gesprek met Karly van Duivenvoorde en Gerrit Paauw en na een dag bedenktijd heb ik ja gezegd. Waarom? Omdat het een mooie uitdaging is om een nieuw team op te bouwen en om jongens klaar te maken voor het eerste elftal. Bovendien is alles goed geregeld bij Rijnsburg.”

Verwachtingen nieuwe seizoen
Op 6 augustus is de eerste training. In september begint de competitie. Steph, die een eenjarig contract tekende met een optie op een tweede jaar, zegt over het nieuwe seizoen in de vierde divisie: “Ik weet nog weinig van het niveau van de tegenstanders en moet ook de spelers nog leren kennen, maar we willen zo snel mogelijk naar de hoogste divisie. Het zou dus mooi zijn als we kampioen worden. We spelen twee keer een halve competitie, dus we hebben twee kansen.”

Jeugdtrainer en speler
Steph Langeveld was de afgelopen vijf jaar jeugdtrainer bij SV Hoofddorp (O12 en O14). Daarvoor trainde hij de jeugd van HBC in Heemstede. Tot afgelopen seizoen voetbalde Steph ook nog zelf: in het eerste zaterdagteam van HBC in de vierde klasse, waar hij ploeggenoot was van de oud-Rijnsburg-spelers Joost Kuhlmann en Frank Zinhagel.

Steph begon zijn voetballoopbaan in zijn woonplaats Hoofddorp bij SV Hoofddorp, waarna hij overstapte naar HBC A1, gevolgd door het eerste zaterdagteam van HBC. Na uitstapjes bij VV UNO (in Hoofddorp), SCW en Amstelveen keerde Steph terug bij HBC, waar hij dus in mei zijn voetballoopbaan beëindigde.   

Werk en stage
Steph Langeveld werkt bij Sportservice Haarlemmermeer, waar hij sportevenementen organiseert voor onder andere scholen en kinderen uit Oekraïne. Daarnaast heeft hij een eigen voetbalschool: JS Sport. Komend seizoen loopt Steph bovendien twee dagen per week stage bij Telstar in het kader van zijn opleiding voor het UEFA TC2-trainerschap.