secretariaat

FC Rijnvogels nieuwe club van Niek Ossevoort

17-Niek Ossevoort
Na drie seizoenen bij Rijnsburgse Boys stapt verdediger Niek Ossevoort (22) komende zomer over naar FC Rijnvogels, waar hij een eenjarig contract heeft getekend. Niek is tot deze beslissing gekomen omdat hij dit seizoen te weinig aan spelen toekomt.
“Je wilt voetballen. Daarvoor ben je ooit op voetbal gegaan. Maar ik heb dit seizoen weinig minuten gemaakt en dat is teleurstellend voor mij,” legt Niek Ossevoort uit. “Als je driemaal per week traint en hard je best doet, wil je op zaterdag in de basis staan. Het gevoel was niet goed meer en dan moet je dat gevoel volgen. Bij FC Rijnvogels denk ik dat goede gevoel te kunnen terugvinden. Ik heb de afgelopen seizoenen laten zien dat ik het niveau aan kan.”
Moeilijke beslissing
“Het was zeker een moeilijke beslissing, want Rijnsburg is een goede en gezellige club en we hebben een goeie groep gasten, maar ik kies voor het voetbal,” besluit de vleugelverdediger. “Daarom ben ik blij met deze stap. Maar eerst het seizoen bij Rijnsburg goed afsluiten en zorgen dat we bovenin blijven meedraaien. Daar focus ik nu eerst op.”
Drie seizoenen bij Rijnsburg
Dit seizoen stond Niek Ossevoort slechts tweemaal in de basis. Verder bleef zijn optreden beperkt tot enkele invalbeurten. Onder trainer Niek Oosterlee debuteerde de Alphenaar drie seizoenen geleden in het eerste team van Rijnsburgse Boys. Ook vorig seizoen in de derde divisie stond Niek vaak in de basiself. Vóór Rijnsburg speelde Niek Ossevoort bij Jong NAC en in de jeugd van zowel Ajax als Feyenoord.