Bram van Egmond

Nick Kuipers komt naar Rijnsburgse Boys

Gisteravond is bekend geworden dat Rijnsburgse Boys zich volgend seizoen versterkt door de komst van Nick Kuipers. De nu 26-jarige verdediger komt momenteel nog uit voor IJsselmeervogels, waar hij de afgelopen drie seizoenen heeft gespeeld. Bestuur en technische staf zijn verheugd met de komst van de Noord-Hollander naar de Uien.
Nick Kuipers (1988) werd in de jeugd voor het eerst opgepikt door de jeugdopleiding van Haarlem, waarna hij achtereenvolgens in het betaalde voetbal voor FC Utrecht, Fc Zwolle en FC Dordrecht speelde. Voor Fc Utrecht maakte hij op 30 december 2007 zijn debuut in de Eredivisie. In het seizoen 2010/2011 speelde Nick een seizoen bij IJsselmeervogels, waarna hij het volgende seizoen naar Telstar vertrok. Aan het eind van dat seizoen keerde hij terug op de Westmaat, waar hij nu voor het derde achtereenvolgende seizoen speelt. Onlangs maakte Nick bekend weg te gaan bij de Vogels. “Ik heb nu vier seizoenen bij IJsselmeervogels gespeeld”, vertelt Nick, “Ik heb daar een mooie tijd gehad en in de beginperiode alles gewonnen. Ik voel dat ik nu toe ben aan een nieuwe uitdaging. Met Rijnsburgse Boys was het vrij snel concreet, ik heb aan de gesprekken met Niek Oosterlee en Ed Bos een goed gevoel overgehouden. Het was ook niet het eerste contact. Ook in 2010 had ik al met Rijnsburg gesproken, maar toen is het Vogels geworden. De contacten zijn er altijd gebleven en nu ben ik blij naar Rijnsburg te kunnen komen.”

nickkuipers

Nick Kuipers in duel met Bart Freke

Niek vertelt verder: “Ik heb nu al een aantal seizoenen tegen Rijnsburg gespeeld. Het is een mooie club. Goede uitstraling, mooi complex en mooie clubkleuren! En altijd sterke spelers. Ik heb niet eerder met spelers uit de huidige selectie gevoetbald, maar ik ken ze wel als tegenstander. Zowel met de Vogels als met de andere teams. Ik heb onder andere tegen Wijks en Martina gespeeld en van Eeuwijk ken ik ook nog van vorige wedstrijden. En natuurlijk heb ik ook wat informatie ingewonnen. Ik heb met Gootjes gesproken, die bij mij vlakbij woont. Ik woon in ’t Veld en Gootjes in Winkel. Als ik een beetje hard trap, schop ik zo een bal van mijn dorp in zijn dorp. Martijn geeft hoog op over Rijnsburg. En ook van mijn huidige ploeggenoot Bennie van Noord heb ik goede verhalen gehoord over de club.”
Bovendien geeft een overstap naar Rijnsburg ook nog wat gemak, Nick werkt op de bloemenveiling in Aalsmeer en vanaf daar is het doordeweeks een stuk makkelijker om in Rijnsburg te komen trainen en ’s avonds weer terug naar huis te rijden. Nick heeft al ruim vier jaar een vriendin, waarmee hij twee jaar geleden een huis in ’t Veld heeft gekocht.
Nick besluit: “Ik heb er heel veel zin in om in Rijnsburg te komen voetballen. Ik ben een speler voor de linkerzijde. Linksachter of links centraal. We zullen zien waar de trainer me het meest nodig heeft. Uiteraard zijn de verdedigende taken de eerste prioriteit, maar ik vind het ook leuk om opkomend mee te voetballen. Ik klap er graag overheen om de voorzet te geven. De trainer heeft die filosofie ook, dus dat sprak me erg aan!”
Nick is de eerste versterking van buitenaf voor het volgende seizoen. We heten Nick van harte welkom en wensen hem veel voetbalplezier en grote successen toe bij de Uien.