outhands

Montfoort

 Het Leidsch Dagblad noemt de wedstrijd van afgelopen zaterdag het verhaal van de muis en de olifant. “Toch won Rijnsburgse Boys omdat het net op tijd inzag dat een muis een olifant helemaal niet zou moeten kunnen verslaan”. Er valt iets te zeggen voor deze vergelijk maar het verschil tussen The Orange Machine en de Uien zat vooral in de staart van beide speelhelften. En in staart verschillen olifant en muis verhoudingsgewijs niet zo veel. “Montfoort vertoonde talloze tekortkomingen maar wist die te camoufleren met een compacte speelwijze en een uitermate enthousiaste instelling”. En daar zijn we het uiteraard helemaal mee eens.

In een apart artikel krijgt voorzitter Dik ten Hoonte de kans te vertellen waarom Montfoort zo gewoon gewoon Topklasse speelt dit seizoen. “Overigens kiezen het bestuur de trainers niet, dat doen de spelers. Zij moeten met hem werken“. Ook niet helemaal uniek natuurlijk want er zijn ook betaalde clubs waar spelers kiezen of ze wel of geen been zien in hun trainer. “Drie spelers van de selectie hebben straks kantinedienst.” Het is een deel van de Rijnsburgse selectie ook ter ore gekomen. Maar desgevraagd deelt Kevin Winter mede dat een leuke dame hem beter voor de omzet lijkt. “We werken zonder spelerscontracten. Aan individuele betalingen doen we niet”.

Montfoort toont te veel ontzag en verliest van Rijnsburgse Boys luidt de kop op de website van v.v. Montfoort. De website wijt de tegenvallende bezoekersaantallen aan de verwachte buien. Verder moet alle schroom afgegooid worden en mag er minder ontzag zijn voor op papier sterkere tegenstanders.

Ook deze week richt De Telegraaf zich weer voornamelijk op de zondagamateurs. Rijnsburgse Boys komt niet in de verslaglegging voor, wel kopt de krant dat Spakenburg blauw ziet van ellende. De vraag die de lezers te beantwoorden krijgen is welke ploeg gewonnen heeft: die met het beste team of die met de beste spelers. De promovendus tegen de titelpretendent eindigde in deze wedstrijd in het voordeel van de nieuwkomer.

Het is een druk programma voor topklassevoetballers en hun supporters dezer dagen. Het wedstrijdverslag van onze eigen IJsbrand van Tilburg stond nog maar net op de website of het werd al weer verdreven door een volgende voorbeschouwing. Voor wie het verslag inmiddels kwijt was: U vindt het hier…

Er wordt wat af gekopieerd op internet. Een persbericht van rtvutrecht wordt overgenomen door topklassse.com. En dan krijg je toch het gevoel dat er iets niet klopt…..