outhands

Moeizame achtervolging Rijnsburgse Boys

Na afloop van de wedstrijd zou Niek Oosterlee niet voor niets opmerken dat het allemaal wat gemakkelijk zou zijn geweest als de wedstrijd eerder opgebroken zou zijn. Wat dat betreft zou Damiano Schet zijn trainer een nog prettiger middag hebben kunnen bezorgen als hij na 13 seconden niet een kapbeweging had gemaakt maar gewoon vol op het doel geknald had. Nu moest het publiek op de Middelmors wachten op de 43e minuut voordat de eerste treffer bejubeld kon worden. Wederom was Damiano Schet bij de aanval betrokken en was het Danny van der Vijver die zijn van richting veranderde inzet over de doellijn liet rollen: 1-0. Kansen waren schaars in het eerste bedrijf dat af en toe heel sterk op een kat en muis spelletje leek. Rijnsburgse Boys in de rol van kat – alhoewel de kater van de nederlaag tegen Noordwijk een week eerder wellicht ook nog een bijrol toebedicht kreeg. Voor ARC kreeg de 0-6 tegen Katwijk vorige week niet echt een staartje maar de kansen voor de Alphenaren waren in de eerste 45 minuten echt piepklein.


Een geweldige kans voor “man of the match” Resham Sardar gaat net naast (foto Hans Heemskerk)

Resham Sardar kreeg na de openingsfase een grote mogelijkheid toen hij door het midden diep werd aangespeeld maar in het strafschopgebied aangekomen lepelde hij de bal net naast. Tien minuten voor de thee moet doelman Balk zich voor het eerst echt strekken om een voorzet van Joost Kuhlmann onschadelijk te maken. Het zijn de belangrijkste wapenfeit uit drie kwartier voetballen waarbij beide ploegen er af en toe geen pepernoot van bakken.

Ook aan het begin van de tweede helft geeft Damiano Schet zijn visitekaartje weer af. Eerst is het Aaron Balk die zijn inzet onschadelijk maakt terwijl Lorenzo Rimkus een schot van Schet bijna hard in eigen doel schiet. In deze fase van de wedstrijd leidt ARC meestal al balverlies voordat de middencirkel is bereikt zodat een tweede treffer alleen een kwestie van wachten lijkt. Maar telkens staat keeper Balk weer in de weg. Eerst op een inzet van Bart Freke na goed aangeven van Joost Kuhlmann, vervolgens smeden Ronald Breinburg en Kevin Winter snode plannen maar ook dan is Balk hen te slim af. Voor ARC valt er in de 60e minuut zowaar een schot op doel te noteren voordat Oosterlee aan zijn gebruikelijke wissels begint. Het lijkt inmiddels een beproef recept te worden. Jeffrey Winter sloopt de vijandelijke verdediging zodat Martijn Gootjes vlak na zijn invalbeurt het werk af kan maken: 2-0. Met nog een kwartier op de klok lijkt zelfs de 3-0 te gaan vallen. Uitverdedigen van Joost Kuhlmann leidt tot een knappe balcontrole bij Peter Freke die Martijn Gootjes weet te bereiken. Maar het blijkt nog geen pakjesavond te zijn.


Martijn Gootjes geeft applaus aan zijn aangever Joost Kuhlmann (foto Hans Heemskerk)

Eindelijk begint er een beetje leven in de wedstrijd te komen en rolt het spel over en weer. Waarbij ARC in een uitval zowaar lat en paal weet te raken voordat Patrick Vermeulen de bal naast knikt. Het is het enige hachelijke moment voor Richard van Nieuwkoop tot dan toe.  Voor de volgende aanval melden Kevin Winter, Resham Sardar en Martijn Gootjes zich aan de andere kant van het veld. Deze keer sterft de aanval in schoonheid. Met nog zo’n zeven minuten te spelen besluit Jos van Beuningen voor Sinterklaas te gaan spelen. Zijn terugspeelbal op de eigen keeper is veel te zacht waardoor invaller Jason Esseboom de bal eerder op kan pakken dan Richard Nieuwkoop en relatief simpel de 2-1 laat aantekenen. Maar het zou niet eerlijk zijn alleen de rechtervleugelverdediger de Zwarte Piet toe te schuiven voor de spannende laatste minuten. De score had immers al eerder hoger in Rijnsburgs voordeel moeten uitvallen. De laatste mogelijkheid is voor Jeroen Merk die vanaf 25 meter ongestoord mag uithalen.

De laatste zeven minuten was het inderdaad billen knijpen, aldus trainer Niek Oosterlee na afloop. We maakten ons het daardoor onnodig moeilijk. Voetballen in de kleine ruimtes, dat is lastig. Daardoor ontstond er in de loop van de 1e helft toch wat onrust aan onze kant en dan is het prettig dat de 1-0 uit de lucht komt vallen. Vervolgens gingen we op zoek naar de 2-0 en krijgen we uiteindelijk wel loon naar werken. Maar steeds meer ploegen zullen proberen misbruik van onze positieve spelopvatting te maken. Spakenburg en Noordwijk probeerden dat, kwamen voor een punt en werden met de volle winst beloond. Maar daar moeten we mee leren leven. 

Rijnsburgse Boys – ARC 2-1 (1-0)
43. 1-0 Danny v.d. Vijver; 68. 2-0 Martijn Gootjes; 84. 2-1 Jason Esseboom

Gele kaart Rijnsburgse Boys: –
Gele kaarten ARC: Jeroen Merk, Derek Prins

Scheidsrechter: B.J. Fikkert
Toeschouwers: 1.100

Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Ronald Breinburg (71. Mustafa Celen), Bennie van Noord, Bart Freke, Jos van Beuningen, Kevin Winter, Danny van der Vijver (74. Peter Freke), Resham Sardar, Damiano Schet , Jeffrey Winter (65. Martijn Gootjes) en Joost Kuhlmann
Opstelling ARC: Aaron Balk, Machiel van Maarseveen, Marcel Vondeling, Lorenzo Rimkus, Jeroen Merk, Emile Linkers (50. Jason Esseboom), Gert Labots, Patrick Vermeulen (80. Richard Zijderveld), Cristian Cabrera Ortega, Rob Overvliet en Derek Prins