Maryléne Hogewoning

Middenvelder Tom Bijen tweede aanwinst voor volgend seizoen

Tom Bijen, nu nog actief bij FC Rijnvogels, is vanaf volgend seizoen lid van de A-selectie van Rijnsburgse Boys. De in Voorburg wonende middenvelder (25) heeft zijn handtekening gezet onder een contract van een jaar plus een optie op een tweede seizoen.

“De keuze voor Rijnsburgse Boys was eigenlijk snel gemaakt”, reageert Tom op zijn overstap. “Ik werd in de gaten gehouden door een aantal clubs, waaronder dus Rijnsburgse Boys. Daarna werd ik uitgenodigd op gesprek met trainer Hein Leliveld en bestuurslid voetbaltechnische zaken Gerrit Paauw. Tijdens het gesprek was mijn gevoel eigenlijk gelijk goed. Ze hebben, door mij goed te analyseren als speler, (persoonlijke) plannen voor mij gemaakt waar ik volledig achtersta. Ik heb daarna nog wel gesprekken bij andere clubs gehad, maar het was voor mij vrij snel duidelijk: Rijnsburgse Boys wordt mijn club.”

“Wat natuurlijk ook meespeelde bij het maken van de keuze, is dat Rijnsburgse Boys echt een mooie club is om voor te spelen. Het heeft een professionele uitstraling door bijvoorbeeld de grote accommodatie. Dat zijn details waar ik echt voor kan vallen. Verder speelt Rijnsburg natuurlijk in de tweede divisie op het hoogste niveau van het amateurvoetbal. Dat is voor mij als speler wel het maximale wat ik eruit kan halen: spelen op zo’n hoog niveau, zeker omdat je dat kan combineren met een maatschappelijke carrière.

Geen onbekend terrein
“Ik kende de club ook al een beetje van de oefenwedstrijden die we met FC Rijnvogels hebben gespeeld. Ik heb hier zelfs een keer op het veld gestaan en tegen mijn teamgenoten gezegd: ‘Dit zou toch een mooie club zijn om voor te spelen’, en kijk waar ik nu sta”, vertelt Tom lachend. “Verder houd ik alles rondom de tweede divisie heel erg goed in de gaten. Dit komt deels door mijn werk, ik ben redacteur en analist bij platformen als Southfields, ESPN en Viaplay. Er wordt dus van je verwacht dat je alles op de voet volgt, dat doe ik dus ook.”

Doelstellingen
Over de doelstelling voor volgend seizoen is Tom heel duidelijk: “Qua team ga ik natuurlijk mee in de ambities van de club: bovenin meedraaien. Daar zou ik persoonlijk aan kunnen bijdragen. Ik ben een box-to-box-middenvelder, dus ik heb zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten. Ook ben ik een speler die over het algemeen makkelijk scoort. Ik heb er nu bij Rijnvogels al zeven inliggen, misschien kan ik dat bij Rijnsburgse Boys ook wel laten zien.”

Vorige clubs
Tom Bijen is begonnen met voetbal bij Forum Sport, daarna werd hij gescout door Excelsior Rotterdam waar hij drie jaar speelde. Bijen heeft daar de E-, D- en C-teams doorlopen (nu O13, O15 en O17) waarna hij terugkeerde bij Forum Sport. Drie seizoenen geleden werd hij door Thomas Duivenvoorden naar FC Rijnvogels gehaald, waar hij een vaste waarde is. Momenteel staat hij met Rijnvogels op de zesde plaats in de derde divisie.