outhands

Middelmorstoernooi: de jeugd slaat toe!

Afgelopen zaterdag werd na een onderbreking van één jaar het traditionele Middelmors (voorheen Petten) toernooi weer gehouden. Maarliefst 16 teams hadden zich ingeschreven en aangezien ieder team ook daadwerkelijk op kwam dagen was het toernooi in dat opzicht zeer geslaagd. Verder bleek in de aanloop naar het toernooi dat het niet meer mogelijk blijkt om voldoende scheidsrechters te regelen. De oplossing om de teams voor een scheids te laten zorgen als je zelf niet hoefde te spelen, bleek echter zeer goed uit te pakken. Op een enkele uitzondering na stond bij iedere wedstrijd iemand te fluiten. Verder bleek ook het weer tot op zekere hoogte goed mee te werken. Het was niet te warm en pas in de pauze tussen het ochtend en het middagprogramma vielen de eerste spetters. Helaas, en dat was ook het enige smetje op het toernooi, vielen de volgende spetters 5 minuten na aanvang van de finales. Deze laatste twee wedstrijden van het toernooi moesten bruut afgebroken worden, er brak namelijk een heus noodweer los met een ware wolbreuk en onweer en al snel was duidelijk dat verder spelen onmogelijk was. Voor aanvang van de finales was de afspraak gemaakt dat de tussenstand bij een eventuele staking ook de einduitslag zou zijn en aangezien het bij beide wedstrijden 1-0 stond was duidelijk wie zich de winnaars van de editie 2007 mochten noemen: de A1 en de A4.

Twee winnaars? Jazeker, dit was mogelijk geworden door een nieuwe opzet van het toernooi. Met 16 teams verdeeld over 4 poules vond er na een halve competitie tijdens het ochtendgedeelte een schifting plaats. De nummers 1 en 2 van iedere poule vormden weer twee poules en hetzelfde gebeurde met de nummers 3 en 4. Uiteindelijk speelden de nummers 1 en 2 van het middaggedeelte een halve finale waarna er twee finales ontstonden: de A1 en RBB 2B speelden de A-finale en de A4 en het 16e de B-finale. Zoals gezegd won de A1 van RBB 2B nadat het in de halve finale al had afgerekend met RBB 2A. Een zeer fraaie prestatie van het team dat tijdens de nacompetitie promotie naar de 3e divisie afdwong en met dit nieuwe wapenfeit met vertrouwen mag uitkijken naar volgend seizoen. De B-finale werd dus gewonnen door de A4. In de halve finale werd het 14e nog gedecideerd teruggewezen met 3-0 en in de eindstrijd kwam het 16e (ook al een jong team) tekort. Voor de A4, na het kampioenschap en de beker, de 3e prijs van het seizoen!

Tot slot wil ik een ieder die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het toernooi bedanken. Zonder iemand tekort te willen doen noem ik: de kantine medewerkers, iedereen die gefloten heeft, de mannen van de barbecue: Jaap de Winter en Ryan van Tilburg en uiteraard iedereen die heeft meegedaan aan het toernooi!

Tot volgend jaar.

Cor Kralt.