Meiden van de MJ1 toch op kampioenskoers

Onze meiden van de MJ1 zijn in een spannende slotfase van hun competitie ronde belandt. Samen met Alkmania en Bernardus moesten zij gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen. Woensdag 23 april 2008 moesten de meiden die tot op dat moment ongeslagen waren op bezoek bij Alkmania. Alkmania had op dat moment 3 verliespunten meer dan Rijnsburgse Boys, dus bij een winstpartij zou het kampioensschap niet meer mis kunnen gaan. Of het nu de zenuwen waren, of de nieuwe spits van Alkmania weten we niet, maar we verloren met 4-0. Dit betekende dat het kampioenschap nog lang niet beslist was. Ook Bernardus was nu een kanshebber. Bernardus moest 26 april thuis aantreden tegen Alkmania en bij winst van Bernardus, lag de weg naar het kampioenschap ook voor hen weer open. Bernardus won afgetekend met 4-0. Afgelopen zaterdag 3 mei 2008 gingen onze meiden op bezoek bij Bernardus. Door de eerdere uitslagen was het nu zo dat Bernardus moest winnen, en Rijnsburgse Boys mocht niet verliezen. Het werd een uitermate spannende pot voetbal waarin Rijnsburgse Boys al snel tegen een 1-0 achterstand aankeek. Aan het einde van de 1e helft na een waar spervuur van aanvallen maakt Inge uiteindelijk de gelijkmaker. Na de rust ging Rijnsburgse Boys in 1e instantie goed door met aanvallen, en al snel was het weer Inge die de 1-2 aantekende. Bernardus wist dat het moest winnen en gooide alles op de aanval. Met de snelle en gevaarlijke buitenspelers maakte zij dan ook de 2-2. Hierna golfde het spel op en neer en kreeg ieder partij kansen op de beslissing. 10 minuten voor tijd maakte Roos met een prachtig doelpunt de 2-3 voor Rijnsburgse Boys. Deze stand werd tot het einde van de wedstrijd goed verdedigd, zodat de punten mee naar Rijnsburg zij gegaan.

Alkmania is nu koploper met 22 punten uit 10 wedstrijden, Bernardus is uitgeschakeld voor de titel want zij hebben 19 punten uit 10 wedstrijden. Rijnsburgse Boys heeft de beste papieren, want wij hebben 19 punten uit 8 wedstrijden. De volgende wedstrijden zijn twee thuiswedstrijden, te weten: 14 mei om 19.00 tegen Alphense Boys, en 17 mei tegen Meerburg. Deze laatste wedstrijd is onze kampioenswedstrijd. Laten we de meiden met veel supporters ondersteunen om de fel begeerde titel binnen te halen.