Henk Hogewoning

Max Hudepohl vertrekt aan einde seizoen


Max Hudepohl, bezig aan zijn zesde seizoen op Middelmors, trekt komende zomer de deur bij Rijnsburgse Boys achter zich dicht. “Mijn gevoel zegt me dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging bij een andere club”, geeft de 25-jarige vleugelspits als belangrijkste reden voor zijn vertrek.

“Dat ik niet altijd in de basis sta, is niet de belangrijkste reden voor mijn vertrek”, licht Max toe. “Ik heb sinds ik in januari 2020 terugkwam van mijn knieblessure, best regelmatig gespeeld, al had het misschien wel geholpen als ik altijd basisspeler was geweest. Het waren door mijn knieblessure en door corona wel bijzondere jaren. Dat soort dingen zet je aan het denken.”

Hoogtepunten

Terugkijkend op de afgelopen seizoenen, noemt Max Hudepohl als hoogtepunten de 7-1 overwinning in zijn eerste derby tegen Quick Boys, in 2016, en de promotie naar de tweede divisie, in datzelfde seizoen. Max: “Dat was heel speciaal. En dat geldt ook voor mijn rentree in het eerste elftal na mijn maandenlange knieblessure, begin 2020. Eerst scoorde ik in een oefenduel tegen mijn oude club Quick tweemaal en vervolgens maakte ik ook een goal in de daarop volgende competitiewedstrijd tegen GVVV. Dat was een mooie beloning voor een jaar keihard werken.”

Geen vaarwel

“Het was wel een heel moeilijke beslissing om te vertrekken”, bekent Max. “Ik ben hier als 19-jarige jongen binnengekomen en heb van dichtbij ervaren dat Rijnsburg een mooie club is waar veel mensen met liefde voor de club rondlopen. Ook hebben we een hecht team dat steeds verder naar elkaar is toegegroeid de afgelopen jaren. Het zal wennen zijn om straks ergens anders binnen te lopen en een ander shirt aan te trekken. Ik heb wel het gevoel dat het geen definitief vaarwel is, maar eerder een ‘tot ziens’.”