outhands

Materialen / Hoekvlaggen

De laatste tijd signaleren we een toename van het onverantwoord omgaan met diverse materialen.
Een herhaaldelijk terugkerend voorbeeld hiervan zijn de hoekvlaggen. Gebleken is dat er bijna geen elftallen meer zijn die de hoekvlaggen mee terug nemen als ze de laatste wedstrijd op dat veld zijn. Gevolg is dat de hoekvlaggen het hele weekend blijven staan, en het gevolg daarvan is weer dat ze verdwijnen, in de sloot terecht komen, worden gesloopt, enz. enz.
Dit is vaak een kwestie van een simpel stukje discipline.
Positieve uitzondering op dit verhaal zijn de RBB Veteranen, en zo haken we hiermee gelijk in op het achterlaten van de kleedkamers. Wellicht kunnen de mensen die zich aangesproken voelen het even afkijken van dit soort elftallen. Zij laten wekelijks zien hoe het ook kan. Een lange en gezellige derde helft in de kleedkamer is prima, maar de kleedkamer vinden we schoon terug op zaterdagavond.

Inmiddels zijn voor alle velden nieuwe hoekvlaggen binnengekomen. Het zou gewaardeerd worden als we hier wat bedachtzamer mee omgaan. Het kost immers een hoop geld in aanschaf.

Ook een terugkerend verschijnsel zijn de ballenkarren die na trainingen van de diverse teams gewoon buiten blijven staan. Ondergetekende vond maandagavond om 23.00 uur bij het afsluiten van het gebouw 2 ballenkarren buiten het gebouw. De situatie dat er straks teams zijn die hun (gedeelde) ballenkar kwijt zijn, werken wij zo alleen maar in de hand. Ook hier het verzoek aan de trainers om hier een positieve bijdrage aan te geven.