Henk Hogewoning

Masies Artien weg bij Rijnsburg na dit seizoen

Centrale verdediger Masies Artien vertrekt komende zomer bij Rijnsburgse Boys. De 28-jarige voetballer is na zes seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging, heeft hij gemeld aan de club.

“Soms moet je keuzes maken in je carrière, ondanks dat ik bijna altijd in de basis sta sinds ik bij Rijnsburg speel”, legt Masies Artien. “Maar als ik nog een keer een stap wil maken, moet ik het nu doen.”

Moeilijke beslissing
Het was geen gemakkelijke beslissing, bekent Masies Artien. “Heel eerlijk: nadat ik mijn besluit had bekendgemaakt aan Henk Wisman en Gerrit Paauw, heb ik wel een traantje weggepinkt. Zes jaar bij één club is een behoorlijk lange tijd. Ik heb in Rijnsburg mooie tijden meegemaakt, met winst in de nacompetitie op Spakenburg en promotie naar de tweede divisie als het hoogtepunt. Rijnsburg is een mooie club en houdt een speciale plek in mijn hart. Ik heb me in de afgelopen zes jaar verder ontwikkeld, zowel binnen de lijnen als daarbuiten, en daar ben ik de club dankbaar voor.”

Toekomst
Waar Masies Artien volgend seizoen speelt, is nog niet bekend. “Ik ga eerst alles op een rijtje zetten en laat het op me afkomen. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.”

Tot de zomer speelt Masies nog bij Rijnsburgse Boys. Daarmee hoopt hij zo hoog mogelijk te eindigen. “Helaas hebben we in de eerste helft teveel punten laten liggen. We staan met een vierde plaats op zich niet slecht, met weinig verschil ten opzichte van de nummer twee. Helaas staat Katwijk te ver weg. Ik was graag een keer kampioen geworden met Rijnsburg, maar dat zal lastig worden.”

Vorige clubs
Masies Artien kwam medio 2016 over van hoofdklasser Genemuiden. Daarvoor speelde hij voor hoofdklasser Montfoort, bij FC Eindhoven in de Jupiler League en in Armenië bij profclub FC Gandzasar. De in Hoofddorp wonende verdediger begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van Argon, waar hij ook in het eerste elftal voetbalde.