Bram van Egmond

Masies Artien gaat op voor zijn zesde seizoen

Verdediger Masies Artien (27) heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, waarmee hij zich voor het zesde seizoen aan Rijnsburgse Boys verbindt. Daarmee behoort hij inmiddels tot een van de langst zittende spelers op Middelmors. Alleen Jordy Strooker en Roderick Gielisse spelen langer bij Rijnsburg.

“De gesprekken verliepen vlot,” zegt Masies Artien over zijn contractverlenging. “Er is vertrouwen in me en de trainer en veel medespelers hebben hun contract verlengd. We spelen dus ook volgend seizoen met veel dezelfde jongens. Dat vergemakkelijkte mijn beslissing om door te gaan.”
“Graag wil ik nog een jaar meedoen om de prijzen,” vervolgt Masies. “Twee jaar geleden en in maart van dit jaar waren we er al dichtbij, totdat het coronavirus vlak voor de beslissende wedstrijd tegen Katwijk ervoor zorgde dat de competitie werd stilgelegd. Daarom ga ik nog een jaar door.”
Vorige clubs
Masies Artien kwam in de zomer van 2016 over van hoofdklasser Genemuiden. Andere clubs waarvoor hij speelde, waren hoofdklasser Montfoort, FC Eindhoven in de eerste divisie en FC Gandzasar in Armenië. De in Hoofddorp wonende verdediger begon in de jeugd van Argon, waar hij ook in het eerste elftal voetbalde.
Sinds zijn komst naar Rijnsburgse Boys heeft Masies vrijwel altijd een basisplaats, soms als rechtsback, maar meestal als centrale verdediger. Inmiddels staat de teller op bijna 120 competitieduels.