Bram van Egmond

Marvin Wijks na vier jaar weg bij Rijnsburg

11. Marvin Wijks
Aanvaller Marvin Wijks neemt in mei afscheid van Rijnsburgse Boys. De 32-jarige vleugelspits, die de laatste maanden minder vaak speelt dan hem lief is, heeft er dan vier seizoenen op zitten. De reden is tweeledig: de technische commissie wil verjongen, terwijl Marvin zelf graag nog minimaal een jaar op niveau wil spelen.
“Ik ben superfit en wil graag nog van waarde zijn voor de club,” legt Marvin Wijks uit. “Maar omdat er andere keuzes worden gemaakt, wordt er momenteel weinig gebruik van mijn kwaliteiten gemaakt. Ik heb het nog steeds prima naar mijn zin en kan ook wel blijven, maar ik wil graag nog op een zo hoog mogelijk niveau spelen.”
Volgend seizoen
Waar Marvin volgend seizoen speelt, weet hij nog niet. “Het moet een club zijn waar ik een goed gevoel bij heb, zoals bij Rijnsburg. Dat zal de doorslag geven. Dat kan in de derde divisie zijn of een niveau lager. Ik ben al benaderd door een vijftal clubs, terwijl er nog geen ruchtbaarheid aan mijn vertrek is gegeven. Daar ben ik wel door verrast. Ik ga de komende tijd rustig nadenken wat het wordt.”
Trainersdiploma
“Ik vind het wel jammer,” besluit Marvin Wijks, “want Rijnsburg is een mooie club waar iedereen je altijd wil helpen. Ik zal nooit een negatief woord over de club zeggen en kijk er met een positief gevoel op terug. Dat gevoel is wederzijds. Wellicht kom ik daarom ooit nog eens terug, bijvoorbeeld om de jeugd te trainen. Ik vind het nu nog iets te vroeg om te stoppen en mijn trainersdiploma te halen, maar dat wil ik op termijn wel gaan doen, misschien wel bij Rijnsburg.”