outhands

Martin den Haan zorgt voor kippenvel

 Het 3de doelpunt van Rijnsburgse Boys in de wedstrijd tegen Ter Leede was misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Invaller Martin den Haan nam dit doelpunt voor zijn rekening en zorgde daarmee voor kippenvel op sportpark Midelmors.

De terugkeer van Den Haan is een wonder te noemen. Op 17 oktober 1992 (!) debuteert Den Haan in de thuiswedstrijd tegen DOVO in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys. Den Haan ontpopt zich tot één van de grootste Rijnsburgse talenten die de vereniging heeft voorgebracht. De publiekslieveling weet zich door zijn goede spel in de belangstelling te spelen van FC Den Haag, Heerenveen, Sparta en FC Volendam, maar tot een vertrek bij Rijnsburgse Boys komt het nooit.

De ‘zoon van Middelmors’ wordt helaas achtervolgd door zware blessures. Op 30 april 1997 scheurt Den Haan tegen Kozakken Boys in zijn rechterknie zijn mediale band. In januari 2001 raakt Den Haan opnieuw ernstig geblesseerd aan zijn rechterknie tijdens een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. Na jarenlange revalidatie maakt Den Haan op 25 oktober 2003 zijn rentree in de uitwedstrijd tegen ARC. In de voorbereiding van het seizoen 2004-2005 speelt Den Haan nog enkele wedstrijden voor Rijnsburgse Boys maar hij wordt constant achtervolgt door spierblessures. Daarmee lijkt het definitief gedaan met de voetballoopbaan van de blonde middenvelder.

Maar tot ieders verbazing knokt Den Haan zich weer terug en maakt hij dit seizoen opnieuw zijn rentree in de Rijnsburgse selectie. Vanmiddag is zijn enorme inzet om niet op te geven beloont met zijn 46ste competitietreffer voor Rijnsburgse Boys. Het laatste competitiedoelpunt van Den Haan dateerde van 11 november 2000 in de uitwedstrijd tegen SHO (1-1).

In de wedstrijd tegen Ter Leede beleefde ook Menno van Roosmalen een hoogtepunt. Hij scoorde zijn eerste competitiedoelpunt voor Rijnsburgse Boys. Penaltyspecialist Peter Freke scoorde alweer zijn 32ste competitiedoelpunt in het geelzwarte shirt.