Bram van Egmond

Martijn Tjon-A-Njoek: “Rijnsburg is een stap vooruit”

Rijnsburgse Boys heeft volgend seizoen na clubtopscorer Martijn Gootjes weer een Martijn in de selectie: centrumspits Martijn Tjon-A-Njoek, op dit moment aanvaller bij FC Rijnvogels. Bij Koninklijke HFC onder trainer Pieter Mulders scoorde de spits aan de lopende band. Een nadere introductie van de 26-jarige Hoofddorper. 
Waar speelde je voordat je naar FC Rijnvogels ging?
Martijn Tjon-A-Njoek: “Ik ben begonnen in de jeugd van Hoofddorp en heb tussendoor nog een jaartje bij Ajax gezeten. Na ook nog een periode in de jeugd bij HFC Haarlem heb ik drie jaar in de hoofdklasse gespeeld bij Argon. Vanwege een studie ben ik daarna naar tweedeklasser Hoofddorp gegaan, maar dat was een stapje te laag. Toen vervolgens Koninklijke HFC interesse in mij had, ben ik naar HFC overgestapt, waar ik Pieter Mulders ontmoette. Ik was altijd linkerspits maar onder hem ben ik centrumspits geworden. Elke bal die ik op doel schoot, was raak. Zo ben ik een echte spits geworden. Dat bevalt goed.”

HAARLEM - Koninklijke HFC vs JVC Cuijk. United Photos/Paul Vreeker

HAARLEM – Koninklijke HFC vs JVC Cuijk. United Photos/Paul Vreeker


Volgend jaar speel je weer samen met een aantal HFC’ers en word je herenigd met je trainer!    
“Bij HFC liep het best goed. In vier seizoenen heb ik daar ongeveer tachtig goals gemaakt.  Vooral middenvelder Donny Verdam voelde mij goed aan en bediende mij met steekballetjes. Met Hidde Prijs heb ik twee jaar samengespeeld, met Rachid El Yaakoubi één seizoen. Verder ken ik nog geen spelers met wie ik volgend jaar ga spelen. Trainer Pieter Mulders is heel direct en straight. Hij is een trainer die veel van zijn spelers verwacht, terwijl hij er ook zelf alles voor doet. Daar houd ik wel van.”

Tjon-A-Njoek2

Waarom ben je van HFC naar FC Rijnvogels gegaan?
“Zowel privé als qua werk kwam het beter uit om op zaterdag te gaan spelen. Daarom ben ik overgestapt naar Rijnvogels, dat me graag wilde hebben. Eerder hadden ook VVSB en AFC interesse in mij. Bij Rijnvogels maak ik een moeizaam seizoen door. In eerste instantie was ik centrumspits maar door blessures ben ik linkerspits geworden. Ik heb negen keer gescoord dit seizoen, maar de positie van linkerspits heeft niet mijn voorkeur.”
Volgend jaar kom je naar Rijnsburgse Boys. Waarom?
“In de eerste plaats omdat het een mooie club is, ook qua supporters, en omdat het een stap vooruit is. Het feit dat ik Pieter Mulders en zijn manier van werken ken, speelt ook een rol. Half januari heeft de trainer mij benaderd met de vraag of ik open stond voor een overgang naar Rijnsburg. Daarna is het balletje heel rustig gaan rollen. Begin april was het rond. Bij Rijnvogels is men positief over mijn overstap. Iedereen wenst me veel geluk.”

Tjon-A-Njoek3

Met welke verwachtingen kom je naar Rijnsburg?
“Ik ken Rijnsburgse Boys van de bekerwedstrijd eerder dit seizoen tegen Rijnvogels en van de oefenwedstrijden met HFC, verder nog niet. Ik hoop op een mooi seizoen. Er zijn veel nieuwelingen, allemaal goede spelers. Wat de doelstelling wordt, is nog afwachten. Als het topklasse wordt, moeten we meedoen om de titel. Wordt het tweede divisie dan moeten we zo hoog mogelijk eindigen. Ik zal hard moeten werken om een plek als centrumspits af te dwingen. Joost Leonard is een goede spits, maar wel een ander type speler dan ik. Hij is meer een aanspeelpunt, ik ben een diepgaande en snelle spits die het moet hebben van steekpasses en voorzetten.”