Rijnsburgse Boys

Martijn Lagendijk met onmiddellijke ingang weg bij Rijnsburg

Het bestuur van Rijnsburgse Boys heeft maandag per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Martijn Lagendijk. De slechte resultaten van de afgelopen twee maanden zijn de aanleiding voor deze teleurstellende beslissing.

“We hadden er geen vertrouwen meer in dat Martijn de huidige situatie, met acht wedstrijden zonder overwinning en slechts drie punten, kon omkeren”, meldt Gerrit Paauw, bestuurslid voetbaltechnische zaken. “De laatste overwinning dateert van 9 september toen we met 4-1 van GVVV wonnen. Vandaar dat we als bestuur tot dit vooral voor Martijn teleurstellende besluit zijn gekomen. Maar in het belang van de club konden we niet langer wachten met het nemen van een beslissing.”

Assistenten tijdelijke vervangers
De assistenten Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen nemen de taken van Martijn Lagendijk voorlopig over. Op korte termijn zal worden gezocht naar versterking van de staf dan wel een nieuwe hoofdtrainer die de eindverantwoordelijkheid krijgt voor de training en coaching van de A-selectie. Gerrit Paauw: “De komende dagen beraden we ons op een structurele oplossing. Zodra we meer weten, maken we dit bekend.”

Lagendijk sinds de zomer hoofdtrainer
In november 2022 maakte Rijnsburgse Boys bekend dat Martijn Lagendijk per medio 2023 trainer werd van Rijnsburgse Boys. De 42-jarige oefenmeester kwam over van eersteklasser SV Hillegom, waar hij aan zijn eerste seizoen bezig was. Een jaar eerder, in seizoen 2021-2022, liep Martijn Lagendijk stage in Rijnsburg in het kader van zijn UEFA A-diploma