Henk Hogewoning

Martijn Lagendijk is de nieuwe trainer van Rijnsburgse Boys

De 42-jarige Martijn Lagendijk volgt op 1 juli 2023 Henk Wisman op als trainer-coach van Rijnsburgse Boys. Lagendijk tekende op dinsdag 22 november een eenjarig contract met een optie voor een tweede jaar. De nieuwe oefenmeester, momenteel werkzaam bij eersteklasser SV Hillegom, is geen onbekende op sportpark Middelmors. In seizoen 2021-2022 liep hij stage in Rijnsburg in het kader van zijn UEFA A-trainersdiploma, dat hij afgelopen voorjaar haalde.

Reactie Martijn Lagendijk
“Als er een trein als Rijnsburgse Boys voorbij komt, kun je die niet voorbij laten gaan”, zegt Martijn Lagendijk over de club waar hij volgend seizoen aan de slag gaat. “Ik ben niet iemand die snel van club wisselt en maak graag af waar ik mee ben begonnen, maar deze kans moet ik pakken. Dat begrijpt mijn huidige club Hillegom ook. Ik heb vorig seizoen fijn gewerkt in Rijnsburg, dus dat we nu weer bij elkaar komen, is prachtig. Rijnsburgse Boys is niet alleen top qua prestaties, maar ook qua organisatie en accommodatie.”

“Bovendien vind ik het een eer om er te werken, zoals ik het ook een eer vind dat ik Henk Wisman mag opvolgen. Hij was niet alleen vorig seizoen bij Rijnsburg, maar ook vele jaren daarvoor bij Ter Leede al mijn leermeester.”

Reactie Gerrit Paauw
“We zochten iemand met dezelfde voetbalvisie als Wisman”, zegt Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken, over de keuze voor Lagendijk. “We willen een trainer die 4-3-3 speelt met waar mogelijk druk naar voren, met oog voor de mens achter de speler maar die ook duidelijk en direct is naar de spelers. Van Henk Wisman weten we dat Martijn zo iemand is, en dat hebben we vorig jaar ook zelf ervaren toen Martijn hier trainingen gaf en zelfs een wedstrijd coachte in het kader van zijn trainersopleiding.”

“Wat tenslotte ook belangrijk is, is dat we een trainer krijgen die qua leeftijd dicht bij de groep staat en werkt met de modernste technieken en volgens de nieuwste inzichten.”  

Trainersloopbaan
Rijnsburgse Boys is voor Martijn Lagendijk de derde club als hoofdtrainer. Van medio 2019 tot medio 2021 was hij trainer van Teylingen. Na een stagejaar bij Rijnsburgse Boys onder leiding van Henk Wisman startte hij afgelopen zomer bij eersteklasser SV Hillegom.

De trainersloopbaan van Lagendijk begon in de jeugd van HFC Haarlem. Daarna was hij jeugdtrainer bij Koninklijke HFC, EDO en Ter Leede. In Sassenheim was hij ook vier jaar trainer van het tweede elftal met welk team hij in seizoen 2015-2016 kampioen werd van de reserve hoofdklasse.

Spelersloopbaan
Als speler was Martijn Lagendijk actief voor profclub HFC Haarlem, waar hij in de periode 1998 tot 2004 tot een kleine 100 wedstrijden in het betaalde voetbal kwam. Daarna speelde hij tien seizoenen op het middenveld bij Ter Leede, waarvan de meeste tijd onder trainer Henk Wisman. Lagendijk begon zijn spelerscarrière in de jeugd van Zandvoortmeeuwen, waar hij op zijn veertiende gescout werd door HFC Haarlem.

Martijn Lagendijk woont in Sassenheim. Hij is eigenaar van MCL Sports, organisator van sportevenementen, trainingskampen, sportdagen en clinics. Met zijn bedrijf coördineert hij ook (sportgerelateerde) projecten en begeleidt hij sporters en teams.