outhands

Martijn Gootjes goed voor al 75 competitiedoelpunten

Het derde doelpunt van Martijn Gootjes tegen ARC betekende alweer zijn 75ste competitiedoelpunt in het geelzwarte shirt. Dat Gootjes een fenomeen is mag duidelijk zijn.

Bezig aan zijn 6de seizoen voor de Uien weet de ex-prof van Cambuur Leeuwarden en Haarlem zijn tweede positie op de topscorerslijst aller tijden van Rijnsburgse Boys steeds nadrukkelijker vast te stellen. De eerste positie van de genoemde lijst staat nog altijd stevig in handen van Jac. den Heijer met 102 competitiedoelpunten voor de geelzwarten. Met een verschil van 27 doelpunten is de kans niet groot dat Gootjes de ‘eeuwige’ nummer 1 van zijn voetstuk kan stoten, maar zeg nooit nooit… (volledige topscorerslijst is hier te bekijken)

Het eerste competitiedoelpunt in het geelzwart shirt scoorde Gootjes op 1 oktober 2005 in de uitwedstrijd tegen Noordwijk. Opmerkelijk is dat Gootjes dat toen ook deed als invaller.

Datzelfde seizoen scoorde Gootjes – ook als invaller – zijn belangrijkste doelpunt voor Rijnsburgse Boys in de memorabele kampioenswedstrijd in Lisse.