Bram van Egmond

Marten Boetzer werkt hard aan zijn herstel

Begin november vorig jaar berichtten wij over de ernstige gezondheidssituatie van Marten.
Tijdens de uitwedstrijd met het 2e elftal bij Rijnvogels was Marten plotseling onwel geworden. De zondag erop werd Marten opnieuw onwel en werd een bloedprop in één van zijn halsslagaders geconstateerd die niet operabel bleek te zijn. Na een periode op de intensive care gelegen te hebben is Marten gelukkig al weer volop bezig met zijn herstel in het Rijnlands Revalidatie Centrum tegenover het LUMC.
Ed Bos en ondergetekende waren afgelopen woensdag op bezoek bij Marten. We waren daar niet alleen want ook aanvoerder Dirk Jan van den Oever, die zeer regelmatig even langs gaat bij Marten, met 4 teamgenoten van het 2e kwamen net aan toen Marten in een rolstoel met vader Jos de kantine van het revalidatiecentrum werd binnengereden. Direct werd door Jos aangegeven dat Marten makkelijk had kunnen lopen maar de nieuw aangemeten schoenen zaten nog iets te krap. Deze toelichting gaf al direct aan dat Marten enorme sprongen had gemaakt de afgelopen maanden. Zo leert hij opnieuw met links schrijven en ook is hij met leren praten bezig. Met veel zorg van het verplegend personeel en de artsen van het revalidatiecentrum en liefde en aandacht van zijn familie en vrienden maakt hij elk dag kleine stapjes. Hierbij is humor een belangrijke factor want in het uur dat we bij Mart waren werd er volop gelachen, ook door Marten. Zo had hij zich voorgenomen om als één van de eerste zinnen te leren: “Ik hou niet van bietjes”.  Deze zin beheerst hij inmiddels moeiteloos en hoor je Marten niet klagen over het eten.
Marten mag het weekend ook al weer naar huis maar is gedurende de week 5 dagen meer dan druk met allerlei herstelprogramma’s. Als alles goed is hoeft hij nog één keer geopereerd te worden (medio april) en als deze operatie achter de rug is mag hij ook naar huis toe. Uiteraard zullen de herstelprogramma’s nog een lange tijd doorlopen.
Er is nog een zeer lange weg te gaan maar we zijn erg blij om te zien dat Marten met de hem kenmerkende onverzettelijkheid en met de steun van de artsen, verplegend personeel, familie en vrienden hard aan zijn herstel werkt.
Het ligt in de bedoeling van Marten om voor het einde van dit seizoen, als het weer het even toelaat, zijn voetbalmaten van het 2e te komen aanmoedigen.
Tot slot nog even een foto van vader en zoon Boetzer.

martenboetzer