outhands

Mark van der Plas in finale

 Afgelopen maandag heeft Mark van der Plas uit Rijnsburgse boys F7 de keepers-promotiedag bezocht in Roelofarendsveen. Deze dag werd georganiseerd door Frans Hoek, de bekende keeperstrainer van Ajax en Barcelona.

Op deze regenachtige dag kregen de keepers ’s ochtends echte keeperstraining en instructie. Ook werd er door Frans Hoek zelf en Dorus de Vries van ADO Den Haag demonstraties gegeven. Het weer werkte niet echt mee maar dat maakt voor een keeper niet uit. Zij voelen zich wel thuis in een beetje modderige omgeving.

’s Middags stonden er wedstrijden op het programma waar werd gestreden om de titel beste keeper van het district West II. Mark van der Plas wist 1e in zijn poule te worden waardoor hij naar de grote finale mag. In een één tegen één duel moest Mark laten zien dat hij naast een goede keeper ook aardig kan voetballen. Dat ging hem beide goed af
zodat hij een terechte winnaar in zijn poule werd. Daarna moest hij het nog opnemen tegen de andere poulewinnaars voor de titel beste keeper van het district West II. Daar haalde hij de finale niet maar hij mag als poulewinnaar wel naar de grote finaledag in Rosmalen op 26 mei 2006. Daar zal worden gestreden om de titel beste keeper van Nederland. Mark moet het opnemen tegen de beste keepers van Nederland in de catergorie 8 en 9 jarigen.

De vakantie moet er voor onderbroken worden maar dat mag de pret niet drukken. Mark gefeliciteerd met dit resultaat en heel veel succes in Rosmalen.