Bram van Egmond

Mark van den Boogaart vertrekt bij de Uien

Mark van den Boogaart

Middenvelder Mark van den Boogaart heeft gisteravond aangegeven volgend seizoen voor zondagtopklasser AFC in Amsterdam te gaan voetballen. Hiermee komt er een einde aan drie seizoenen bij de Uien van de fanatieke en sleurende voetballer, die in zijn eerste twee seizoenen de Mulder bokaal in de wacht wist te slepen. Bestuur en technische staf betreuren het vertrek van Mark, maar hebben begrip voor zijn beweegredenen.
We spraken Mark vandaag voor een reactie. “Ik heb een aantal redenen om dichter bij huis te willen gaan voetballen. Ik werk in een eigen bedrijf in de buurt van Gorinchem en Rotterdam en ik woon in Amsterdam. Het is steeds weer een puzzel om op tijd op de trainingen te zijn. Maar het belangrijkste is dat er eind mei een kleine op komst is. Dan wil ik gewoon vaker en dichter bij huis zijn. Door in Amsterdam te gaan voetballen, bij een mooie club als AFC, kan ik de Topklasse en dichter bij huis voetballen goed combineren. Het is wel een moeilijke beslissing geweest. Ik vind het heel jammer om Rijnsburgse Boys te verlaten, want ik heb me er vanaf dag 1 thuis gevoeld. Ik wilde ook graag bij Rijnsburg voetballen, een club met een prachtige uitstraling”.
Dat Mark het geelzwart moeilijk los zal kunnen laten, kan hij niet genoeg benadrukken. “Ik ben blij dat ik de knoop heb doorgehakt, want ik heb er echt een tijdje mee rondgelopen. Vorig seizoen bij de verlenging liep ik er ook al een beetje mee. Maar gelukkig kan ik nog een half seizoen in Rijnsburg voetballen en daar ga ik het uiterste voor geven. Ik blijf loyaal aan de club. Ik heb het hier in Rijnsburg nog steeds enorm naar m’n zin. Met het team, met de staf maar ook met alles eromheen. De vrijwilligers, de supporters, ik heb daar veel waardering voor. Maar ja, er is meer in het leven dan voetbal. Werk en gezin worden voor mij steeds belangrijker en dichterbij voetballen is dan een eerste stap. Ik ga op zondag voetballen, dus op zaterdag zullen er wel andere dingen in de plaats komen, maar na de laatste wedstrijd van dit seizoen is het zeker niet de laatste keer dat ik op Middelmors ben geweest!”.
We danken Mark alvast hartelijk voor zijn inzet in de afgelopen seizoenen. En uiteraard wensen we Mark veel succes bij het mooie AFC.