Bram van Egmond

Mark van den Boogaart ook volgend seizoen op Middelmors actief

Mark van den Boogaart

Gisteravond heeft Mark van den Boogaart een ondertekend contract ingeleverd, waarmee hij zichzelf ook volgend seizoen aan Rijnsburgse Boys verbindt. De dynamische middenvelder begint dan aan zijn derde seizoen bij Rijnsburgse Boys, wat hem tot een van de vaste waardes in het keurkorps van trainer Niek Oosterlee maakt. Mark werd vorig seizoen door de supporters uitgeroepen tot “Gouden Ui”. Ook sleepte hij de Mulder Bokaal binnen en voert hij dit seizoen de lijst van dit prestigeuze klassement aan. Met zijn werklust en inzet spreekt hij de Rijnsburgse mentaliteit aan en heeft dan ook vele fans onder onze trouwe volgers. Het bestuur en de technische staf zijn van mening dat het behoud van Mark voor Rijnsburgse Boys past in de bouw van een nieuwe stabiele spelersgroep en zijn dan ook erg content met deze bekendmaking.
Mark reageerde zelf ook op zijn contractverlenging.
“Ik wil graag bij Rijnsburgse Boys blijven, want ik geloof erin dat we als team nog stappen kunnen maken en sportief betere resultaten kunnen bereiken. We zitten de laatste weken in een positieve ‘vibe’, ondanks de tegenvaller tegen IJsselmeervogels van twee weken geleden. Er zit veel potentie in de toekomst, als ik zie hoe de club zich verder ontwikkelt en wie er allemaal al zijn vastgelegd voor volgend seizoen. Dit jaar is de groep flink anders van samenstelling dan in mijn eerste seizoen, maar ik zie dat de club met deze groep weer streeft naar continuiteit en vastigheid.”
“Qua uitstraling en qua organisatie behoort Rijnsburgse Boys bij de top, misschien wel de top 3 van het huidige amateurvoetbal. We horen dan ook een stuk hoger op de ranglijst en het ‘willen presteren’ past goed bij mij. We moeten ook zeker altijd blijven streven naar het kampioenschap. Volgend seizoen moeten we dat durven uitspreken en ervoor gaan. Bovendien wordt het ook wel weer een keer tijd. De club neemt geen genoegen met minder en ik ook niet.”
“Ik heb gekozen voor verlenging met 1 jaar. Rijnsburg past goed bij me, ik woon in Amsterdam en werk in de Randstad, het lijkt erop dat mijn werk zich ook meer in de richting van Rijnsburg gaat orienteren. Maar ik ben al wel 28. Ik ga ook volgend seizoen graag verder met het groeiproces waar we in zitten, maar er zijn ook andere omstandigheden zoals werk en privé. Twee jaar vond ik in dit licht een te lange periode om overheen te kijken, alhoewel de club en ik hier wel in eerste instantie over gesproken hebben”.
Mark geeft ook aan positief te zijn over de samenwerking met de trainer. “Deze trainer zorgt voor rust en blijft zichzelf. Hij doet geen rare dingen en legt de verantwoordelijkheid bij de groep. Dat paste zeker in het eerste jaar dat ik hier was. Toen was het grootste deel van de groep 5+ qua seizoenen. Nu we dit jaar met een nieuwere groep werken en ook een aantal jongere spelers zie je wel dat hij er nu dichter op zit. Ik krijg ook nog steeds goede aanwijzingen. Ik weet van mezelf dat ik nog te onrustig ben in mijn spel en wil dat verder verbeteren. Ook de trainer weet dat en ik merk dat hij me in de wedstrijd, vanaf de zijlijn, juist ook aanwijzingen geeft op dat punt. Als de samenwerking met de trainer en de staf me niet zou bevallen, zou ik zeker niet zijn gebleven”.
Op de vraag wat voor Mark tot nu toe de leuke momenten bij Rijnsburgse Boys zijn geweest, zegt hij: “Het trainingskamp van afgelopen winterstop in Spanje is me goed bevallen. Dat was een positief trainingskamp en zeker een leuk moment. Maar het allerleukste en mooiste moment om bij Rijnsburgse Boys mee te maken, dat moet nog komen!”
Wij wensen Mark veel speelplezier en succes in het komend seizoen en kijken samen met hem uit naar dat allerleukste en mooiste moment.