Maryléne Hogewoning

Mark Mieras gaat zich verder ontwikkelen bij nieuwe club

Mark Mieras, die al bijna zijn hele voetbalcarrière bij Rijnsburgse Boys speelt, heeft besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Wegens gebrek aan speeltijd bij het eerste elftal van Rijnsburgse Boys heeft hij besloten om na dit seizoen Rijnsburg te gaan verlaten.

“Ik verlaat Rijnsburgse Boys met een dubbel gevoel”, reageert Mark op zijn vertrek. “Het is aan de ene kant heel jammer dat ik Rijnsburgse Boys ga verlaten, want het is toch echt mijn club. Maar ik weet ook dat het voor mijn ontwikkeling beter is om een nieuwe club te zoeken waar ik meer minuten ga maken.”

Beslissing
“Twee weken geleden werd ik door Peter Cadel benaderd voor een gesprek want mijn contract liep af. Daarin vertelde Peter mij dat ik mocht blijven bij Rijnsburgse Boys, maar dat het voor mijn ontwikkeling misschien beter was om op zoek te gaan naar een club waar ik meer speelminuten kan maken. Ik stond er persoonlijk voor open om nog door te gaan bij Rijnsburg, maar na goed overleg heb ik besloten om inderdaad op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik wil heel graag veel voetballen maar in het eerste van Rijnsburgse Boys lukt dat tot nu toe niet.”

Een nieuwe uitdaging
Mark hoopt dus voor volgend seizoen op een club waar hij zich verder kan ontwikkelen: “Ik wil dus naar een club toe waar ik meer speelminuten kan maken. Het liefst natuurlijk op een mooi niveau zodat ik me optimaal verder kan ontwikkelen. Ik weet nog niet waar dat is, maar daar zal binnenkort verandering in komen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

“En wat betreft de rest van het seizoen. Ik wil het natuurlijk wel zo goed mogelijk afsluiten bij Rijnsburg. Ik ga mij de rest van het seizoen dus ook gewoon 100 procent inzetten en alles eruit halen wat erin zit. Rijnsburgse Boys is altijd mijn club geweest en dat zal ook zo blijven.”

Loopbaan
Mark Mieras voetbalt sinds zijn vijfde jaar bij Rijnsburgse Boys. Van zijn tiende tot zijn twaalfde maakte hij een uitstap naar Ajax. Na drie jaar keerde Mark terug bij Rijnsburg, waarna hij vervroegd werd overgeheveld naar eerst de A-junioren en vervolgens naar het tweede en het eerste elftal.