Bram van Egmond

Marciano Aalders verruilt Katwijk voor Rijnsburg


Na twee seizoenen bij tweededivisionist Katwijk verhuist Marciano Aalders (25) komende zomer naar Rijnsburgse Boys, waar hij als verdedigende middenvelder hoopt op meer speeltijd dan op De Krom. Aalders is de vierde nieuwe speler bij Rijnsburg, na Joey Zandbergen (FC Rijnvogels), Giovialli Serbony (VVSB, per direct) en Maikey Parami (VVSB).
Directe aanleiding voor de overstap van Marciano Aalders naar Middelmors is te weinig speeltijd bij Katwijk. “Ik ben een volwaardige basisspeler maar ik heb twee gigantische concurrenten voor mij, waardoor ik niet elke week speel,” legt Marciano uit. “Omdat ik het zat ben om op de reservebank te zitten, heb ik in december aangegeven dat ik wegga aan het einde van het seizoen.” Na een belletje van trainer Pieter Mulders of hij al een andere club had, is het balletje gaan rollen.
Overstap naar Rijnsburg
Waarom Rijnsburgse Boys? Marciano: “Rijnsburg is een grote club met een mooie ambiance en goede supporters, vergelijkbaar met Katwijk. Bovendien komen de opvattingen van trainer Pieter Mulders, de technische commissie en die van mij over de spelwijze en mijn rol daarin, goed met elkaar overeen, bleek uit gesprekken die we hebben gevoerd. Daarna heb ik nog met Jeffrey Jongeneelen gesproken, mijn oud-ploeggenoot van vorig seizoen bij Katwijk. Van hem hoorde ik dat hij het naar zijn zin heeft, wat ook blijkt uit het feit dat hij twee jaar heeft bijgetekend. Dat alles bij elkaar opgeteld, gaf voor mij de doorslag om voor Rijnsburgse Boys te kiezen, ondanks het feit dat er ook interesse was van clubs uit de tweede divisie.”
Eerdere clubs
Marciano Aalders, sinds kort accountmanager bij elektronicabedrijf Sharp in Almere, is aan zijn tweede seizoen in Katwijk bezig. Daarvoor speelde de in Amsterdam woonachtige voetballer onder trainer Dick Schreuder voor SDV Barneveld, waar hij zijn voetbalcarrière begon, en bij Bennekom, met tussendoor een kort uitstapje naar de Italiaanse Serie C. In de jeugd speelde Marciano voor Ajax (één jaar) en Go Ahead Eagles (zes jaar).