Bram van Egmond

Marc Magan tekent bij bij Rijnsburgse Boys

Middenvelder Marc Magan speelt ook volgend seizoen in het geel-zwarte shirt van Rijnsburgse Boys. De optie in zijn contract om een jaar langer door te gaan, is dinsdagavond gelicht.

Marc Magan is sinds zijn beslissende goal tegen Quick Boys, afgelopen zaterdag, een veelbesproken speler. Zijn 0-1 op Nieuw Zuid was het sluitstuk van een beslissende maand waarin hij, bij afwezigheid van de geschorste Joël Tillema, mocht laten zien wat hij waard is. Die periode bezegelde de linksbenige middenvelder dus met een prachtige uithaal in de kruising, nota bene ingeschoten met zijn zwakkere (!) rechterbeen.
Vierde seizoen
Marc Magan is aan zijn vierde seizoen bezig bij Rijnsburgse Boys. Een vaste basisplaats zat er lange tijd niet in, mede vanwege langdurig blessureleed. Begin dit seizoen leek de 23-jarige inwoner van Almere op weg naar een vaste plek in het team, maar pas in december en januari, na de schorsing van Joël Tillema (vijf wedstrijden) pakte hij zijn kans. Dit heeft nu geleid tot een langer verblijf bij Rijnsburg.
Zijn goal tegen Quick Boys was niet zijn eerste doelpunt dit seizoen. Eerder deze jaargang schoot Magan ook al raak tegen GVVV en Scheveningen, beide keren met bekeken afstandsschoten.
Vorige clubs
Marc Magan kwam in de zomer van 2016 over van Jong SC Cambuur, waar hij een jaar speelde. In de periode vóór SC Cambuur voetbalde Marc bij Jong Almere City FC en in de jeugd van FC Omniworld en FC Almere.