Bram van Egmond

Marc Magan gaat voor een derde jaar bij Rijnsburg

Middenvelder Marc Magan (21) is de zestiende speler van de huidige A-selectie die zijn contract verlengd heeft. Donderdag 25 januari tekende hij een nieuwe eenjarige verbintenis, wat betekent dat hij komende zomer aan zijn derde seizoen begint bij Rijnsburgse Boys.

Marc Magan maakte tijdens zijn debuut voor Rijnsburgse Boys meteen naam toen hij in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2016-2017 tegen Feyenoord de openingsgoal voor zijn rekening nam. De wedstrijd tegen de latere kampioen eindigde in 1-5 na een 1-0 voorsprong voor Rijnsburg bij rust.
In de derde divisie beperkte zijn optreden zich tot een aantal invalbeurten. Daarna was de creatieve middenvelder als gevolg van diverse blessures langere tijd uit de roulatie. Meest last had Marc van een schouderblessure, waarvoor hij medio 2017 onder het mes ging.
Fit blijven
De voorbereidingsperiode op dit seizoen miste Marc nog, maar snel daarna werd hij fit. Tot de winterstop speelde Marc in het tweede elftal, waarin hij in acht wedstrijden dertien goals maakte. Ook in Rijnsburgse Boys Onder 23 scoorde Marc regelmatig. Na de winterstop viel de middenvelder tweemaal in tegen achtereenvolgens Koninklijke HFC en Hardenberg.
Marc Magan: “Ik zit bij Rijnsburg op mijn plek, mede doordat we een fantastische groep hebben. Voor mij is het nu zaak om fit te blijven en zoveel mogelijk speelminuten te maken, het liefst als aanvallende middenvelder of links op het middenveld, maar als de trainer me ergens anders neerzet, is dat ook goed natuurlijk. Met mijn voetballend en scorend vermogen hoop ik dit en volgend seizoen nog van veel waarde te zijn voor Rijnsburg.”  
Vorige clubs
Marc Magan kwam in de zomer van 2016 over van Jong SC Cambuur, waar hij een jaar onder contract stond. Daarvoor voetbalde Marc, die fysiotherapie studeert in Amsterdam, bij Jong Almere City FC en de jeugd van FC Omniworld en FC Almere.