Henk Hogewoning

Marc Magan gaat op zoek naar een nieuwe club

Rijnsburg-speler Marc Magan gaat op zoek naar een nieuwe club, waar hij wekelijks aan spelen hoopt toe te komen. Na zeven seizoenen bij Rijnsburgse Boys is het tijd voor wat nieuws, zegt de 26-jarige linksbenige middenvelder over zijn beslissing om komende zomer te vertrekken.

Marc Magan is na Jordy Strooker en Roderick Gielisse de langst zittende speler bij Rijnsburg. “Dat is een lange periode, een periode waarin ik veel vrienden heb gemaakt”, zegt Marc hierover. “Het is jammer dat daar aan een einde aan komt, ook omdat Rijnsburgse Boys een fantastische club is met een BVO-waardige organisatie waar alles goed geregeld is. Maar het is mooi geweest zo. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.”

Vervolg loopbaan?
Waar de in Almere wonende en werkende fysiotherapeut volgend seizoen zijn voetbalschoenen aantrekt, weet hij nog niet. “Er zijn wat contacten maar dat is nog niet concreet. Ik heb ruim zeventig wedstrijden op tweededivisieniveau achter mijn naam staan, een mooi aantal ondanks blessures en corona, maar het mag ook een club op lager niveau zijn. Elke club met een goed verhaal is welkom.”  

Goals bij Rijnsburg
Bij Rijnsburgse Boys zal Marc Magan vooral herinnerd worden als de speler die bij zijn debuut voor Rijnsburg, medio 2016, in een drukbezochte oefenwedstrijd de 1-0 scoorde tegen het Feyenoord van Dirk Kuijt. Maar zijn mooiste goal maakte hij in de derby tegen Quick Boys op 1 februari 2020, de dag waarop de Katwijkers hun honderdjarig jubileum vierden. Met de 1-0 in de slotfase legde Marc de basis voor een luid bejubelde 2-0 overwinning.

Hoogtepunten
“Als ik een hoogtepunt moet noemen uit de afgelopen jaren, is mijn goal tegen Quick Boys er zeker een, naast de mooie derby’s tegen Quick Boys en Katwijk en prachtige duels tegen IJsselmeervogels en Spakenburg”, kijkt Marc terug. Maar hij hoopt dat het grootste hoogtepunt nog moet komen. “Met zes punten achterstand op de koploper en nu elf wedstrijden zonder nederlaag mogen we als team wel uitspreken dat we na de winterstop voor het kampioenschap gaan. Dat zou een mooi afscheid zijn.”

Vorige clubs  
Marc Magan kwam meer dan zes jaar geleden, op 19-jarige leeftijd, naar sportpark Middelmors. Hij bracht zijn jeugd door bij FC Omniworld en FC Almere. Daarna speelde de in Almere geboren speler bij Jong Almere City FC en een jaar bij Jong SC Cambuur, waarna hij naar Rijnsburgse Boys overstapte.