Bram van Egmond

Marc Magan gaat op voor seizoen nummer 6

Middenvelder Marc Magan knoopt aan zijn vijfde jaar bij Rijnsburg een zesde en wellicht ook een zevende seizoen als volgend jaar de optie voor een extra jaar wordt gelicht. Vlak voor Kerst bereikten de club en de 24-jarige voetballer een akkoord over een langer verblijf op Middelmors.

“Rijnsburg is mijn cluppie geworden de afgelopen jaren,” zegt Marc Magan. “Daarom was het niet lastig om mijn contract te verlengen, ook omdat de club en de trainer hun vertrouwen in me hebben uitgesproken. Er waren wel enkele clubs die hadden geïnformeerd of ik over wilde stappen, maar nergens is het zo goed als bij Rijnsburg.”
Basisplaats
Daarbij komt dat Marc, na een aarzelend begin met veel blessures, nu topfit is en de laatste seizoenen regelmatig een basisplaats heeft. Met regelmaat pikt hij dan ook zijn goaltje mee. Vooral aan de 0-1 tegen rivaal Quick Boys, in februari dit jaar, wordt hij nog regelmatig herinnerd.
Marc over zijn plek in het elftal: “Ik speel steeds meer wedstrijden. Ook in de laatste gewonnen duels voordat de competitie stopte, tegen Sparta Nijkerk en Kozakken Boys, stond ik in de basis. Het is aan mij om de trainer ervan te overtuigen dat ik er ook in hoor wanneer we weer mogen spelen.”

“Waar het dan eindigt, weet ik niet,” kijkt Marc vooruit. “Maar de prestaties vertonen een stijgende lijn en we hebben een hele goeie groep, die al een tijdje bij elkaar is. Het is echt een vriendengroep met veel kwaliteit.”
Vorige clubs
Marc Magan kwam in de zomer van 2016 over van Jong SC Cambuur, waar hij een jaar speelde. Daarvoor voetbalde de vierdejaars student fysiotherapie bij Jong Almere City FC en in de jeugd van FC Omniworld en FC Almere.
Marc Magan begon ruim vier jaar geleden tegelijk met Max Hudepohl, Masies Artien en Jeffrey Jongeneelen. Alleen Jordy Strooker en Roderick Gielisse zitten van de huidige groep langer bij Rijnsburgse Boys.