Martijn de Mooij

Man van verdienste: Peter Cadel

Na ruim tien jaar als coach en trainer van het 3e heeft ‘Peet’ Cadel dit jaar zijn functie neergelegd. Voor velen is Peter Cadel een bekende op de club. Hij is dan ook al meer dan dertig jaar actief als speler, trainer en coach.

Peter is in 1989 begonnen bij Rijnsburgse Boys als speler in het 3e. Zijn voetballende kwaliteiten vielen snel op en daardoor mocht hij al na 1 wedstrijd in datzelfde seizoen aansluiten bij het 2e. Na een korte tussenstop bij Hazerswoude, is Peter in het seizoen 1995-1996, wederom vanuit het 3e, naar het tweede doorgestroomd en vervolgens zelfs naar het 1e. Onder John Eelman is Rijnsburgse Boys dat seizoen ook direct gepromoveerd (terug) naar de Hoofdklasse. Tot en met het seizoen 2001-2002 heeft hij in het 1e gespeeld en is daarna achtereenvolgens in het 4e, 3e en 6e gaan voetballen.

Na al deze jaren zelf als speler van Rijnsburgse Boys bezig te zijn geweest, heeft Peter het trainerschap opgepakt. In de D-tjes en E-tjes heeft hij eerst wat ervaring opgedaan in de elftallen van zijn zoon, voordat hij aan het echte werk mocht beginnen: Rijnsburgse Boys 3. Dit elftal heeft hij dan ook ruim 10 jaar onder zijn hoede gehad en er mooie dingen mee bereikt: kampioenschap, nacompetitie voor promotie en de (helaas verloren) bekerfinale.

Peter Cadel was een trainer waar iedereen het goed mee kon vinden. Er was altijd ruimte voor een dolletje op de trainingen en er waren zelden straftrainingen. Als coach kon hij ervan genieten als het goed ging, maar kon hij ook de koppies op scherp zetten wanneer het wat minder goed liep.

Om Peter te bedanken, voor zijn enthousiasme en geleverde diensten, is er afgelopen donderdag (7 juli) als verrassing een afscheidswedstrijd georganiseerd. Het huidige 3e heeft het hierin opgenomen tegen allerlei oud-3e elftal spelers, inclusief Peter zelf. Het huidige 3e heeft deze spannende wedstrijd net aan over de streep kunnen trekken, ondanks een raak geschoten penalty door Peter. Het laatste stuk van de wedstrijd mocht Peter zelf nog in goede banen leiden in gepaste outfit 😉
De avond is afgesloten met een barbecue en een drankje en het was tot in de late uren gezellig.

Nogmaals willen wij je bedanken voor alles wat je in de afgelopen jaren voor de club hebt betekend Peter! Ook al zal je geen actieve functie meer vervullen, hopen (lees: verwachten) wij je de komende jaren nog vaak op de club te zien.

Het ga je goed

namens (oud) Rijnsburgse Boys 3