outhands

Logische overwinning Rijnsburgse Boys

Ten opzichte van de beginopstelling tegen vv Montfoort had Niek Oosterlee zijn opstelling op vijf posities gewijzigd. Jos van Beuningen nam de plaats van de geblesseerde Kevin Westmaas in terwijl Raymond Kolder en Resham Sardar vanwege hun loopvermogen vanaf het begin aanwezig waren. Jeffrey Winter en Jaap Molenaar maakten deze keer de aftrap in het veld mee. Ook Capelle begon enigszins gehavend aan de wedstrijd, met name Patrick Molendijk werd centraal achterin gemist.

  

Rijnsburgse Boys had vandaag de drie J’s voorin staan waarbij Jaap Molenaar als eerste van zich deed spreken. In de vijfde minuut kopt hij achterwaarts raak maar de assistent-scheidsrechter had helaas buitenspel geconstateerd. Neemt niet weg dat de voorwaartsen elkaar goed weten te vinden waarbij drie minuten na de afgekeurde treffer Jos van Beuningen Joost Kuhlmann slim in de diepte aanspeelt. Het blijft nog bij een doelpoging terwijl Jaap Molenaar op aangeven van Kuhlmann de bal net overtikt. Het eerste kwartier is duidelijk voor Rijnsburgse Boys en wordt met een fraai mogelijkheid afgesloten. De eerste corner van Capelle is een prooi voor Richard van Nieuwkoop die met zijn snelle uittrap de wegspurtende Jaap Molenaar bediend. Doelman Rick van der Burg weet echter redding te brengen op de Volendammer inzet. Het is mogelijkheid nummer vier voor wie meegeteld heeft.

Een handbal van de scheidsrechter – aangeschoten, dat wel – vormt de inleiding van een aanval die door Resham Sardar vanaf het middenveld wordt opgezet. We zien een hakje van Joost Kuhlmann en Jeffrey Winter op broer Kevin terugleggen. De oudste Winter stond op de punt van het strafschopgebied al een tijdje naar het spel te kijken en besluit met de precisie van een horlogemaker de bal in de linkerkruising van het doel te plaatsen: 1-0. Nadat Ronald Breinburg in eigen verdediging één van z’n weinige moeizame momenten beleeft staat hij daarna aan de basis van de 2-0. Via wederom Jeffrey Winter wordt nu Jaap Molenaar in stelling gebracht en de verdubbeling van de score is een feit. Lang staat de 2-0 niet op het scorebord. De vraag is of Roeland en Richard twee, drie of misschien wel vier meter buitenspel stonden toen de bal vanaf het middenveld gespeeld werd. Maar iedere arbitrale reactie blijft vervolgens uit zodat het voor Marvin Richard een koud kunstje is Richard van Nieuwkoop kansloos te laten: 2-1. 

  

Het laatste kwartier van de 1e helft levert een levendige wedstrijd op. Jeffrey Winter krijgt de kans voor rust de wedstrijd al op slot te gooien maar vindt Rick van der Burg op z’n weg. Jos van Beuningen loopt enigszins ongelukkig tegen geel op in een wedstrijd waarin hij laat zien stapjes in de goede richting van een topverdediger te maken. Capelle probeert met veel vallen en opstaan het Rijnsburgse spel verder te ontregelen en laat het publiek zich niet onberoerd bij wat er op het veld gebeurd. Of misschien nog wel beter geformuleerd: juist achterwege blijft.

  

De eerste tien minuten van de tweede helft zijn weer voor de Uien. Nadat er voor een overtreding op Joost Kuhlmann gefloten wordt, schiet Benito Orlenski vanuit een vrije trap twee maal in de muur, krult Jaap Molenaar een inzet vlak langs de buitenkant van de paal en is een volgende mogelijkheid vandaag even niet aan Raymond Kolder besteed. De tweede kans aan de zijde van Capelle is wel raak. Wederom is het Marvin Richard die zich fraai vrij weet te spelen en Richard van Nieuwkoop te omspelen: 2-2. Binnen vijf minuten weet de thuisploeg de stand weer om te buigen. Na een schot voorlangs probeert Schet het nogmaals vanaf een meter of 16 en deze keer krult de bal “a la Winter” in de rechterbovenhoek (3-2). Deze keer wordt de voorsprong vastgehouden, mede omdat Richard van Nieuwkoop een gevaarlijke vrije trap van Gertjan Rothman knap tot corner verwerkt. Met nog twintig minuten op de klok is het dan even tijd voor de Winters-show van de week.

Eerst is het Jeffrey Winter die een voorzet van Joost Kuhlmann op magnifieke wijze aanneemt. Jammer genoeg wordt zijn inzet vervolgens gepareerd door de doelman van Capelle. Ook in de rebound weet Bart Freke zijn kunstje van een paar dagen eerder niet te herhalen. Daarna is het Kevin Winter die een aantal tegenstanders magistraal in de luren legt. “Ach ja, ik moest er maar eens langs gaan” licht de spelbepalende middenvelder naderhand nuchter toe. Ondertussen blijft het ongekend spannend op de Middelmors. Terwijl Martijn Gootjes nog wacht tot hij na een blessurebehandeling weer in het veld mag, ziet hij Joost Kuhlmann slecht wegkoppen in de verdediging van Capelle afstraffen. En daarmee de wedstrijd definitief te beslissen.  

Voorlopig heeft Rijnsburgse Boys 7 punten uit drie wedstrijden en dat zijn er twee meer dan vorig jaar, zo houdt Niek Oosterlee zijn gehoor voor. Als schoolmeester een simpel rekensommetje, als trainer van Rijnsburgse Boys een prettige constatering.

Rijnsburgse Boys – Capelle 4-2 (2-1)
26. 1-0 Kevin Winter; 28. 2-0 Jaap Molenaar; 29. 2-1 Marvin Richard;  56. 2-2 Marvin Richard; 61. 3-2 Damiano Schet; 82. 4-2 Joost Kuhlmann  

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Jos van Beuningen, Martijn Gootjes
Gele kaart Capelle: Lars Bosscha

Scheidsrechter: A.L. van de Ketterij
Toeschouwers: 800

Opstelling Rijnsburgse Boys
: Richard van Nieuwkoop, Benito Olenski, Ronald Breinburg, Bart Freke, Jos van Beuningen, Kevin Winter, Raymond Kolder (77. Danny van der Vijver), Resham Sardar, Jaap Molenaar (53. Damiano Schet), Jeffrey Winter (72. Martijn Gootjes) en Joost Kuhlmann.  
Opstelling Capelle: Rick van der Burg, Dick Tol (67. Giovanni Klaverweide), Kristian Adelmund, Jeroen Koppelaar, Gertjan Rothman (77. Bob Vermunt), Laurens Visser (88. Philip den Hartog), Wesley Silva, Michel van Guldener, Lars Bosscha, Marvin Richard en Henk Roeland