Henk Hogewoning

Lesley Bakker ook volgend seizoen in het geel-zwart

Lesley Bakker verlengt zijn verblijf bij Rijnsburgse Boys met minimaal een jaar. De 21-jarige middenvelder, die momenteel kampt met een kruisbandblessure, tekende deze week een contract voor één jaar tot medio 2024, met een optie voor nog een seizoen.

“Volgend jaar wil ik knallen”, zegt Lesley Bakker over jaargang 2023-2024. Dat voornemen had hij ook afgelopen seizoen toen hij voor het eerst zijn opwachting maakte op sportpark Middelmors, maar een kruisbandblessure, opgelopen in de voorbereidingsperiode in augustus, maakte een vroegtijdig einde aan zijn voetbalseizoen.

Lesley: “Voor een dergelijke blessure staat nu eenmaal een lange tijd, ongeveer negen maanden. Ik ben nog steeds aan het revalideren. Inmiddels train ik ook weer vaker op de club. Ik lig op schema. Het belangrijkste op dit moment is dat mijn knie weer helemaal goed wordt.”

Volgend seizoen
Over het nieuwe seizoen zegt Lesley: “Ik ga volgend seizoen voor een basisplaats als verdedigende of aanvallende middenvelder. We hebben dan een nieuwe trainer, dus ik moet het laten zien. We hebben een goede groep, die in mijn ogen nog steeds niet kansloos is voor de titel. Ik denk dit ook geldt voor volgend seizoen. Het kan alleen maar beter worden.”

Vorige clubs
Lesley Bakker begon zijn voetballoopbaan bij RKSV Pancratius in Noord-Holland. Daarna speelde hij in de jeugd van AFC (Onder 17) en Almere City FC (Onder 19). Van medio 2020 tot halverwege 2022 voetbalde Lesley bij Telstar.

In Velsen begon hij in het Onder 21-elftal. Na een half jaar werd hij eerste-elftalspeler, wat hij anderhalf jaar zou blijven. Hij speelde diverse keren mee met het eerste team in de Keuken Kampioen Divisie, maar als gevolg van een enkelblessure lukte het niet om een basisplaats te veroveren in het eerste elftal van Telstar.