Maryléne Hogewoning

Lesley Bakker gaat op zoek naar een nieuwe club

Middenvelder Lesley Bakker (22) en Rijnsburgse Boys zijn tot de conclusie gekomen om de optie die Lesley in zijn contract heeft staan, niet te lichten. Hierdoor blijft Lesley’s tijd bij Rijnsburg beperkt tot twee seizoenen en gaat hij voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe club.

“Een teleurstellende beslissing vind ik persoonlijk”, reageert Lesley op het besluit. “Er werd in het gesprek met Peter Cadel verteld dat de club positief is over mijn invalbeurten, alleen heeft dit niet geleid tot een basisplaats. Maar ik vind dat ik niet echt de kans heb gekregen om het te laten zien. Ik wil daarom ook zelf de stap maken naar een nieuwe club. Jammer, want ik had graag gebleven omdat we een leuk team hebben en Rijnsburgse Boys een mooie club is.”

Beslissing
“Het heeft natuurlijk ook niet geholpen dat ik langdurig afwezig ben geweest doordat ik mijn kruisband afscheurde in de voorbereiding van mijn eerste seizoen bij Rijnsburg”, gaat Lesley verder. “Ik heb daardoor ongeveer een jaar moeten revalideren, wat dus niet alleen mijn eerste seizoen maar ook een deel van mijn tweede seizoen bij Rijnsburg bestreek. Maar ook nadat ik in november weer 100 procent fit was, heb ik weinig tot geen kans op een basisplek gekregen en dat is jammer. Ik ben naar Rijnsburg gehaald om een vaste waarde voor het team te zijn.”

Nieuwe uitdaging
Lesley: “Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk spelen. Daarom ga ik op zoek naar een club waar ik die kans wel krijg. Voor nu wacht ik af wat er op me afkomt, er melden zich langzaam aan wat clubs maar er is nog niks concreet. Ik hoop wel dat ik op hetzelfde niveau kan blijven voetballen. Ik ben een relatief jonge, talentvolle middenvelder, ik hoop dat dit andere clubs ook opvalt.”

“Natuurlijk wil ik mijn tijd bij Rijnsburg wel mooi afsluiten. Ik heb nog steeds een goede band met de jongens en de staf. Het gaat natuurlijk niet heel lekker dit seizoen dus we moeten het beste ervan maken en voornamelijk ook plezier erin blijven houden, dan zit het wel goed.”

Loopbaan
Lesley Bakker begon zijn voetballoopbaan bij RKSV Pancratius in Noord-Holland, waar hij tot zijn zestiende speelde. Daarna speelde hij in de jeugd van AFC (Onder 17) en Almere City FC (Onder 19), waarna hij medio 2020 overstapte naar Telstar. In februari 2021 maakte Lesley zijn debuut voor Telstar in de eerste divisie. In totaal speelde hij vier duels in de Keuken Kampioen Divisie.