Bram van Egmond

Lennart Paauw: Nieuw bestuurslid Rijnsburgse Boys

Het bestuur van Rijnsburgse Boys deelt verheugd mee dat per direct Lennart Paauw is toegetreden als bestuurslid. Lennart is al enige tijd actief op Middelmors en is nauw verbonden aan het “Uitjes-voetbal” van onze jongste jeugd. De 38-jarige Lennart is getrouwd met Natascha Star, samen zijn zij de trotse ouders van Stan (6) en Mick (2). Lennart volgt in het bestuur Karly van Duivenvoorde op, die in oktober afgelopen jaar om gezondheidsredenen zijn functie moest neerleggen.

lennartpaauw

Lennart zal zich als bestuurder met name gaan bezighouden met:

  • senioren zaken (niet zijnde selectie) inclusief scheidsrechterzaken
  • media en communicatie
  • kantine
  • evenementen

Lennart heeft een voetbalverleden, maar niet altijd op Middelmors. Hij heeft ondermeer gevoetbald bij Quick Boys in de A1-jeugd en het derde elftal, totdat hij door een blessure lange tijd niet heeft kunnen spelen. Via zijn vrouw Natascha en zijn schoonvader Ernst Star is echter de belangstelling voor Rijnsburgse Boys aangewakkerd en dit heeft geleid tot steeds meer inzet en betrokkenheid bij Rijnsburgse Boys.
In een reactie gaf Lennart aan:
“Mijn zoon Stan wilde gaan voetballen, maar er was nog niks bij Rijnsburg voor de jeugd vanaf 4 jaar. Ik ben in gesprek geraakt met de jeugdvoorzitter, die vervolgens vroeg of ik dat wilde oppakken. De club is altijd op zoek naar vrijwilligers, ook voor nieuwe dingen. Ik vond het een leuke uitdaging, ook omdat je op deze manier goed leert hoe een club in elkaar zit. Het “Uitjes-voetbal is gestart, is goed gaan lopen en het “staat” nu.”
“Enige tijd geleden ben ik benaderd door Ad Hendriksen, die mij vroeg of ik eens wilde nadenken over een bredere functie bij de club, in het bestuur. Daar ben ik over gaan nadenken en ook mijn schoonvader Ernst en natuurlijk Natascha hebben me daarbij geholpen. Eind vorig jaar was het nog te druk, maar begin dit jaar heb ik op proef een paar bestuursvergaderingen meegedraaid en heb ik ook met Karly gesproken over zijn bestuurswerk. Deze week hebben het bestuur en ik de knoop doorgehakt en ben ik per direct lid van het bestuur.”
“Ik ga me bezighouden met de overige senioren en als het kan ook met scheidsrechters. Ik ga proberen dat beter te regelen, want het verdient meer aandacht. Ook heb ik media en communicatie en de kantine in mijn bestuurspakket. Daar gebeurt natuurlijk al veel werk door een groot aantal vrijwilligers, dus ik ga daar gewoon eerst een beeld van proberen te krijgen, samen met iedereen. Als er verbeteringen of aanpassingen mogelijk zijn, dan bespreek ik dat met de vrijwilligers en gaan we dat vanuit het bestuur faciliteren. En ook de evenementen-portefeuille heb ik nu namens het bestuur onder mijn hoede. Ik wil graag creatieve dingen doen, om de binding binnen en met de club te behouden en te vergroten. Toernooien, elftalreünies, misschien een dagklaverjastoernooi, er is genoeg te doen en op te zetten”.
Ook al heeft Lennart dan geen lang Rijnsburgse Boys verleden, hij voelt zich goed thuis binnen de club. “Ik ben al lang geleden verkast van Katwijk naar Rijnsburg, dus ik woon “in dorp”. Rijnsburgers zijn altijd op zoek naar het beste en ik ook. De club heeft een mooie uitstraling en accommodatie. De verhouding tussen een gemeente als Rijnsburg en de club is natuurlijk uniek, Rijnsburgse Boys speelt een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Het is een club om trots op te zijn en dat mag best meer worden geuit!”
Lennart heeft duidelijk veel zin in zijn nieuwe bestuursfunctie. We wensen hem veel succes bij deze mooie uitdaging.